Udruga hrvatskih pacijenata uputila je otvoreno pismo ministru zdravstva Viliju Berošu od kojeg traži puno bolju organizaciju u uzimanju briseva radi testiranja na koronavirus.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti:

“Mnogi ljudi se žale na sramno duge kolone za čekanje…a, ovih dana smo i svjedoci u gradu Zagrebu kilometarskih kolona vozila u redu čekaju (na društvenim mrežama kruže razne snimke koje to pokazuju, a nažalost, neki se šprdaju takvom (ne) brigom i organizacijom…) za uzimanje briseva radi testiranja na koronavirus.

Molimo Vas u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu (SJZS) žurno osigurajte dodatne mogućnosti diljem Zagreba, a po potrebi i šire, za uzimanje briseva za testiranje na koronavirus.

Danas živimo nažalost, u stvarnoj i opasnoj epidemiji koronavirusa,a neki bi to morali razumjeti da se niti jedan rat , pa ni ovaj sa koronavirusom ne dobiva iz udobnih ureda i fotelja.

Predlažemo Vam organizirajte to tako da se izađe iz udobnih ureda među narod, a usluge uzimanja briseva na test koronavirusa približi i olakša svima onima kojima je to potrebno.Uvjereni smo da za to u SJZS ima mogućnosti i u postojećim javnim zgradama koje nisu potpuno iskorištene ili na kraju krajeva , postoje javne površine, šatori, kontenjeri i sl.

Molimo Vas u ime dostojanstva života i zdravlja ljudi, žurno u Zagrebu osigurajte bar na razini kvartova (17) ako ne i puno više mjesta za uzimanje briseva radi testiranja na koronavirus.

U nadi ozbiljnog proučavanja i uvažavanja, ovog našeg prijedloga, očekujemo Vaš pozitivan odgovor,a do tada želimo Vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.”


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime