Picula sljedećeg tjedna u New Yorku i Washingtonu

Kao koordinator parlamentarne skupine Socijalista i demokrata i član Odbora za vanjsku politiku EP, u New Yorku će održati niz sastanaka s najvišim dužnosnicima UN-a


Torino PICULA in front of the EP in Brussels

Tonino Picula, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, sljedećeg će tjedna u okviru službene misije Europskog parlamenta boraviti u New Yorku i Washingtonu.


Kao koordinator parlamentarne skupine Socijalista i demokrata i član Odbora za vanjsku politiku EP (AFET), u New Yorku će povodom održavanja 74. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda održati niz sastanaka s najvišim dužnosnicima UN-a: glavnim tajnikom Antoniom Guterresom, zamjenikom kao i predsjednikom 74. Opće Skupštine Tijjani Muhammad-Bandeom te posebnim izaslanikom za klimatske promjene Michaelom Bloombergom.

Teme razgovora bit će partnerstvo Europske unije i Ujedinjenih naroda, međunarodna vladavina prava i odnosi EU-a i UN-a u multilateralnom globalnom poretku, te zajednički prioriteti tijekom 74. zasjedanja Opće Skupštine UN-a.

Klimatske promjene, održivi razvoj, migracije, sigurnost i sukobi u svijetu istaknute su kao teme od najveće važnosti, na kojima se EU obvezala podržati Ujedinjene narode kao glavni stup multilateralnog globalnog poretka.

U Washingtonu će se Picula susresti sa Stavrosom Lambridinisom, voditeljem Delegacije Europske unije u Sjedinjenim Državama, a zatim i s vodećim ljudima Nacionalnog vijeća za sigurnost SAD-a, zamjenikom direktora Johnom Erathom, te direktorima Markusom Thomijem i Annom Radivilovom.

U State Departmentu (Ministarstvu vanjskih poslova SAD) će s visokim dužnosnicima razgovarati o temama transatlantskih odnosa i suradnje, suradnje NATO-a i Europske unije, kao i drugim temama globalne sigurnosti.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime