Legendarni rukometaš i trener Petar Metličić uoči današnjeg rukometnog dvoboja Hrvatske i Makedonije na Svjetskom rukometnom prvenstvu, dao je izjavu za Dalmacija Danas.

– Prve dvije utakmice bile su dobre, iako je teško donositi nekakve zaključke. Mislim da smo sve odradili maksimalno ozbiljno s određenim usponima i padovima, osobito protiv Islanda, ali to se moglo očekivati na početku Svjetskog prvenstva. Island je dobra, ali ne i vrhunska momčad.

Komentirao je i naše večerašnje suparnike, Makedonce.

– Jedna dobra ekipa predvođena izvrsnim španjolskim trenerom Raulom Gonzalesom. To je opasna ekipa, tradicionalno ekipa koja leži, ekipa u kojoj se većinom sve vrti oko Kire Lazarova. Iako je u poznim godinama, i dalje igra jako dobro. U napadu sve počinje i završava s njim. Uvijek je među najboljim strijelcima europskih i svjetskih prvenstava. Imaju još par taktički dobrih igrača, to je plod dolaska trenera Gonzaleza. Ipak, to je ekipa koju smo do sada pobjeđivali i mislim da će tako biti i danas.

Ovo je jedna nova, mlada Hrvatska…

– Rano je za usporedbe. Okosnica starijih igrača je ista. Mlađi su se pokazali dobrima, imaju potencijal. Vjerujem da će prvenstvo biti bolje nego je bilo kod nas. Danas ćemo puno toga vidjeti. Hrvatska ima standardno dobra krila. Možda je lijevi vanjski malo problem, ali imamo dobre rezerve. Najbitnije da obrana funkcionira dobro. Ako golmani nastave dobro, mislim da Hrvatska može daleko.

Komentirao je potom druge momčadi.

– Francuzi zasad, dizelaški, još ne igraju nešto posebno dobro, no oni su uvijek opasni. S druge strane Norveška, Danska, Švedska, Španjolska, mislim da tu treba potražiti jednog od osvajača. Nadam se da možemo pomrsiti račune i osvojiti kakvu medalju.

Cijeli razgovor možete pogledati ovdje: