Planirana peta volonterska akcija na Marjanu odgađa se zbog loše vremenske prognoze. Naime, doznali smo od Hidrometeorološkog zavoda Split da se u subotu ujutro očekuje kiša što se slaže i s vremenskom prognozom na aplikacijama AccuWeather i Yr.no Split.

Planirana slijedeća volonterska akcija održat će se ovisno o planu zatvaranja marjanskog tunela što ćemo preko medija pravovremeno najaviti i obavijestiti sve zainteresirane volontere – izvijestili su iz Povjerenstva za Marjan.

U obavijesti dalje navode:

– Šetnjom po Tartaljinovom šetalištu može se već sada sa zadovoljstvom primijetiti da je veći dio Marjana uz cestu očišćen od hrpa granja i deblovine uz manje količine koje su na pojedinim mjestima još preostale te će se naknadno i one ukloniti.

Većina budućih volonterskih akcija održavat će se uz protupožarni (vatrogasni) put gdje se sječa stabala trenutno obavlja , zatim kod Sedla, Telegrina i na južnoj strani Marjana u blizini Botaničkog vrta gdje će se također obaviti sječa doznačenih oboljelih stabala. Mljevenje oboljelih posječenih stabala duž vatrogasnog puta obavlja se sada na Telegrinu a ne kao do sada na parkiralištu kod Bena.

Zahvaljujemo svim volonterima koji su s velikim srcem, ljubavlju i hrabrošću sudjelovali u dosadašnjim akcijama ( četiri akcije) u kojima su očistili velike količine posjećenog materijala (granja i deblovine) na vrlo teškom i zahtjevnom terenu i tako doprinijeli ljepšem izgledu našeg Marjana.

Nadamo se da će se veliki broj volontera i dalje odazivati našim pozivima u budućim planiranim akcijama i time nastaviti pomagati da bi se Marjan što prije očistio i uljepšao na svojim drugim dijelovima i time se u cijelosti pripremio za sadnju i pošumljavanje s dodatnim drugim vrstama tipičnih mediteranskih stabala koje će šumarska struka predložiti, što će doprinijeti još ljepšem izgledu našeg Marjana.

Ugodan blagdan Sv. Dujma želimo svim volonterima te ostalim građanima grada Splita – poručuju iz Povjerenstva za Marjan.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime