Dalmatinka, Umag, Murvica, Zamet… nastavi niz – i nastavljen je; pobrinule su se rukometašice Splita 2010 i za petu pobjedu zaredom! Na Gripama je u zaostaloj utakmici 5. kola Prve ženske rukometne lige pala Trešnjevka.

Gošće su iz Zagreba došle bez najjačih igračica, tako da je ekipa koju je vodio Miran Ognjenović pala već na samom početku utakmice. Istina, Trešnjevka je povela s 0:1, i to je bilo sve.

Uskoro je bilo 4:1 za Splićanke, a vrlo brzo i 14:4, tako da se odmah vidjelo da će ekipa koju vodi trener Željko Čagalj, s pomoćnicima Mirkom Bašićem i Blaženkom Širinić glatko ostvariti novu pobjedu. Na poluvremenu je bilo 20:9, a u nastavku je faktički igrala druga ekipa ŽRK-a Split 2010, da se iskusnije igračice odmore, a mlađe dobiju zasluženu priliku za dokazivanje.

– I zaista su se dokazale, redom, tako da je teško ijednu posebno isticati. Bitno je da su se iskusnije odmorile, jer nas idući tjedan čekaju teške utakmice. Prvo u utorak na Gripe stiže Podravka, u 19:30, a u petak Zrinjski iz Čakovca, u 18 sati, protiv kojeg moramo uzeti nove bodove, kako bismo osigurali opstanak u Prvoj ligi – kazala nam je Blaženka Širinić.

Prvi put za prvu ekipu Splita 2010 je zaigrala mlada Mila Tonković, a skoro sve njezine suigračice su postigle golove na ovoj utakmici. Naviše golova – njih šest – je ponovno zabila Lucija Ercegović, pet je postigla Ana Zelić, četiri Klara Birtić, tri zgoditka je zabila Nikolina Marić Banje, po dva Ljubica Plazibat, Margarita Škarić, Maja Kožnjak, Nina Cvitanović, Klara Rubić, Lucija Ivičević i Venera Surjan, dok su po jedan dale Ana Buljan i Katarina Budić. Od gošći treba istaknuti Anju Vidu Lukšić koja je postigla pet golova, te Justinu Stojanov sa šest zgoditaka.

Da ne zaboravimo, za Split 2010 opet je odlično branila kapetanica Ivona Stilinović, a kažimo i da je odličnoj atmosferi doprinio i službeni spiker Zvonimir Znidaršić, koji je u pauzama akcija, kao i prije utakmice, te na  odmoru puštao slavljeničke Hajdukove pjesme. Na odobravanje igračica, kao i nazočne publike.