Papa Franjo je danas iz biblioteke Apostolske palače, putem sredstava društvenog priopćivanja, sa svim kršćanima svijeta molio Oče naš. Bila je to molitva za okončanje pandemije koronavirusa.

 – Draga braćo i sestre, danas smo se susreli, svi kršćani svijeta, kako bismo zajedno molili Oče naš, molitvu koju nas je naučio Isus – rekao je papa Franjo uvodeći u molitvu koja je bila prenošena putem Vatican Media i izravno putem streaminga na web stranici Vatican Newsa. Kao djeca puna povjerenja obraćamo se Ocu – rekao je Papa i istaknuo – To činimo svaki dan više puta, no u ovom trenutku želimo moliti milosrđe za čovječanstvo koje je strašno kušano pandemijom koronavirusa. To činimo zajedno, kršćani svih Crkvi i zajednica, svih uzrasta, jezika i naroda.

Molimo za bolesne i njihove obitelji; za zdravstvene djelatnike i one koji im pomažu, za vlasti, za redarstvene snage i volontere; za službenike naših zajednica – rekao je Sveti Otac.

Papa Franjo darovao je 30 aparata za disanje klinikama koje su posebno pogođene zarazom koronavirusa, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice u četvrtak 26. ožujka navečer.

Akciju koordinira Apostolska milostinjarnica koja će proteklih dana nabavljene aparate što prije razdijeliti bolnicama. Posebno je mnogo ljudi umrlo na sjeveru Italije, između ostaloga i zbog toga što na odjelima intenzivne njege nije bilo na raspolaganju dovoljno respiratora kojima im se moglo spasiti život, prenosi Kathpress.

 


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime