Pametno za Split i Dalmaciju: “Split više ne smije biti privremeni grad!”

"Gradske vlasti već punih dvanaest godina svjesno koče infrastrukturni i urbani razvoj Splita."

Jakov Prkić i Kristina Vidan vijećnici stranke Pametno za Split i Dalmaciju, danas su istaknuli projekt Zajčeve ulice kao zaštitni znak lošeg upravljanja interesnih koalicija u proteklih dvanaest godina, a tijekom kojih je urbani razvoj grada postao privremeni eksperiment.


– Gradske vlasti već punih dvanaest godina svjesno koče infrastrukturni i urbani razvoj Splita. Dosadašnje vladajuće garniture, u sprezi sa Željkom Kerumom, težile su jedino napretku i razvoju svojih osobnih, obiteljskih i stranačkih interesa. Što se pak samog gradskog napretka tiče, posljednja vlast nam je ponudila jedino djelomična rješenja pravdajući istima vlastitu lijenost i nedostatak kredibiliteta. Sjetimo se samo najpoznatijih primjera iz radionice aktualne vlasti: privremeni rotor, privremeni kolodvor, privremeni Žnjanski plato, privremeni smjer prometa preko Bačvica, privremenu Bračku ulicu, i odmah postaje jasno kako je vlast samu sebe doslovno shvatila kao privremenu uskraćujući građanima pravo dugoročnih i kvalitetnih rješenja. Najnoviji uradak iz radionice Privremeno su najavljeni radovi na Zajčevoj ulici gdje ni četiri godine mandata gradskoj vlasti nisu bila dovoljne kako bi završila 130 metara ulice, do spajanja na Bušićevu – istaknuo je Jakov Prkić, gradski vijećnik stranke Pametno za Split i Dalmaciju.

– Sam projekt je toliko ponosno najavljivan na početku mandata kao da je u pripremi gradnja autoputa, a ne stotinjak metara četverotračne gradske prometnice. Tek idući tjedan bi se trebao raspisati natječaj, ali ni ovaj put gradska vlast nije razočarala, pa su tako cijele četiri godine bile potrebne za ispregovarati da se ne ide u obnovu svih 130 metara nego samo 80 metara, do Puta Trstenika. Četiri trake su svedene na dvije dok će druge dvije, kako i u samoj dokumentaciji piše, biti privremeno pokrivene šljunkom – dodala je Kristina Vidan.

– Odavno smo već trebali imati sposobnu vlast, s planskim, stručnim i učinkovitim rješenjima. Urbani razvoj grada ne postoji, upravo zbog nakaradnih i privremenih rješenja kao i izostanka hrabrog i smislenog upravljanja. Split treba vlast koja će dati prednost planskom razvoju i javnom interesu u odnosu na ovaj trgovački iz trokuta koalicijskih partnera Kerum – HDZ – SDP- zaključio je Jakov Prkić

 Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime