“PAMETNO” IZ SPLITA UPUTILO OŠTRE PORUKE: “Dinamo je trebao “pasti” u niži rang. Svi su Dinamovi „uspjesi“ i transferi time nezakoniti”

"Bjegunac Mamić spominje crni novac i stečaj Dinama 2004. godine čime je klub prema Zakonu o sportu i Disciplinskom pravilniku morao završiti u najniži rang natjecanja", napisali su

“Sve političke stranke sada reagiraju na skandal oko fotografija bjegunca od hrvatskog pravosuđa, Zdravka Mamića sa sucima. Razumljivo je, predizborna su vremena, a kad je nešto ili netko u medijima glavna vijest, izostanak nije poželjan. I neka reakcija. Samo, mnogi su šutjeli kad je trebalo govoriti. Okretali su leđa navijačima koji su zapomagali i ukazivali na očito kršenje zakona i neregularnosti, na kriminal”, piše danas na Facebook stranici stranke “Pametno za Split i Dalmaciju”.


U nastavku su dodali i ovo:

“Tada je Mamić bio stup društva. Stup reprezentacije. Ugledna osoba. Novci su kapali na sve strane. Sve dok brojne akcije navijača nisu inicirale čak i njihov prijedlog izmjena Zakona o sportu. To je inače prva inicijativa van Sabora uopće prihvaćena kao izmjena nekog zakona.

U isto vrijeme istragu pokreću strane institucije (FBI i švicarsko pravosuđe), te serviraju istu našim organima gonjenja. Tek nakon toga hrvatske institucije pokreću akciju koju s ovom odlukom Vrhovnog suda dovode do kraja.

Bjegunac Mamić je sa svojim fotografijama uspio skrenuti malo pozornost sa svog slučaja i gurnuti je drugima pred vrata. I dobro je da se istraže i te stvari.

Međutim, nitko ne spominje tko su saučesnici bjegunca Mamića, Zorana Mamića i Damira Vrbanovića u izvlačenju novca i ostvarivanju njihovog kriminala. Tko su ljudi u HNS-u i Dinamu koji su morali znati za ove akcije? Hrvatski nogometni savez ima proces licenciranja prema kojem moraju proći svi financijski izvještaji. Također, imaju digitalni sustav za provođenje transfera. Skupština i Uprava Dinama su morale sve izvještaje verificirati svake godine”, kazali su.

U nastavku su se osvrnuli na Dinamo i njegove naslove prvaka:

“Bjegunac Mamić spominje crni novac i stečaj Dinama 2004. godine čime je klub prema Zakonu o sportu i Disciplinskom pravilniku morao završiti u najniži rang natjecanja. Umjesto toga krenulo je bogaćenje i ostvarivanje prljavih poslova. Nismo vidjeli u medijima da se netko bavi ovom tematikom. Niti se istom bavi HNS. Svi su Dinamovi „uspjesi“ i transferi time nezakoniti.Kriminal je bio vidljiv golim okom desetljećima. Mnogi su ga tolerirali (neki ga toleriraju i dalje) dok bjegunac Mamić nije dotakao dno. I nije prvi put u Hrvatskoj. Žalosno je na što smo naviknuti”, zaključili su iz “Pametnog”.

Moja reakcija na članak je...
Vau
12
Haha
2
Hagić
3
Hmmm
2
Plač
1
Grrr
2
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime