Sinoć oko ponoći, u Milni na Braču, policijski službenici Policijske postaje Brač su zatekli 40-godišnjeg hrvatskog državljanina u pokušaju prodaje 7.63 grama marihuane 27-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Navedena količina droge oduzeta je od 40-godišnjaka, koji je prilikom postupanja vrijeđao policijske službenike. Uhićeni su i privedeni u službene prostorije. Tijekom kriminalističkog istraživanja od 40-godišnjaka je oduzeto još 138,8 grama marihuane, digitalna vaga za precizno mjerenje i spremnik za automatsku pušku s 30 komada streljiva, dok je kod 27-godišnjaka pronađeno 3,15 grama marihuane.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 40-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o oružju, dok je protiv 27-godišnjaka podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 40-godišnjak će tijekom dana biti doveden pritvorskom nadzorniku.

Heroin u Solinu

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom, kojeg se također sumnjiči za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. U sklopu kriminalističkog istraživanja, 13. rujna obavljena je pretraga stana osumnjičenika, na području Solina, gdje je pronađeno 27 grama heroina i digitalna vaga za precizno mjerenje. Protiv njega je podnesena odgovarajuća kaznena prijava.

U II. Policijskoj postaji je provedeno kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom, kod kojeg su 12. rujna, prilikom pretrage osobnog vozila i stana na području Splita, pronašli 21 gram hašiša i 225,9 grama marihuane. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu, predan je pritvorskom nadzorniku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime