Ovo se prvi put dogodilo u povijesti Milijunaša: Imali sve džokere, a kući otišli s 1.000 kn

Na pitanju za 8.000 kuna, u kojemu se tražio broj centimetara koji nedostaje jardu da 'postane' metar, natjecatelj je mislio kako je riječ o 5,86 cm. No, jardu do metra nedostaje 8,56 cm


Mario Hlevnjak (23), koji je HRT-ov kviz ‘Tko želi biti milijunaš?’ otvorio pitanjem za 8.000 kuna, riskirao je na onomu za dvostruko viši iznos.


Vođen, kako je istaknuo, kvizaškom intuicijom, ustvrdio je da je Gundulićeva Dubravka književna junakinja koja ima tri imena.

Među ponuđenim imenima bila je i Marinkovićeva Glorija, ujedno i točan odgovor,  Šenoina Ljubica te Kozarčeva Tena. Mario je stoga nastup u ‘Milijunašu’ zaključio s osvojenih 1.000 kuna, prenosi 24 sata.

S istim iznosom otišao je i diplomirani inženjer elektrotehnike Dubravko Diklić. Naime, na pitanju za 8.000 kuna, u kojemu se tražio broj centimetara koji nedostaje jardu da ‘postane’ metar, mislio je kako je riječ o 5,86 cm.No, jardu do metra nedostaje 8,56 cm pa je Dubravko stolac prepustio posljednjoj večerašnjoj natjecateljici Maji Đaković.Maja je priznala kako su je prethodnici obeshrabrili u naumu da večeras bude sklona riskiranju bez upotrebe džokera pa je tijekom svoga nastupa iskoristila sve raspoložive.

Što je perzijski kralj Kserkso I. zbog neposluha kaznio s tri stotine udaraca bičem? glasilo je 8. pitanje na koje su bili ponuđeni odgovori vjetar, more, rijeka te otok. Zatražila je pomoć znalaca među kojima je ovoga puta izostao Bruno Robert. Zahvaljujući odgovoru odabranog Ivana, more, Maja je osvojila 8.000 kuna.

Džokera ‘zovi’ upotrijebila je na sljedećem pitanju ne bi li otkrila je li daikon japanska duga bijela rotkva, cikla, mrkva ili pak tikva. Džoker je izjavio kako nije siguran no da je možda riječ o cikli, pa je natjecateljica odlučila iskoristiti i džokera ‘pola-pola’ koji je suzio izbor na rotkvu i tikvu. Naposljetku je zahvaljujući rotkvi krenula na osvajanje iznosa drugoga praga.

Ondje ju je dočekalo pitanje o Nikoli Tesli. Trebala je znati ili pogoditi je li broj jedan, dva, tri ili četiri bio predmet njegove čudne opsesije. Pogodila je rekavši tri. Ipak, na pitanju za 64.000 kuna pogađanje se nije pokazalo njezinom dobitnom kombinacijom. Tko je u skladu sa svojim drugim zanimanjem pokušao otkriti u kojega se to kukca Gregor Samsa preobrazio?

Od ponuđenih imena Kurta Vonneguta, Vladimira Nabokova, Jorgea Luisa Borgesa i Jamesa Joycea odabrala je Borgesovo ime, a ne Nabokova te je kviz napustila s 32.000 kuna, piše 24 sata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime