Poznata talijanska autorica kuharica Marcella Hazan otkrila je jednom prilikom kako se pravi najbolji umak za tjesteninu, prenosi N1.
Upravo je ovaj njezin umak proglašen najboljim na svijetu, piše časopis Deslih, a ako ga želite pokušati napraviti sami trebat će vam samo četiri sastojka.
Za ovaj svjetski poznati i nagrađeni umak bit će vam potrebno:
- 800 grama rajčice iz konzerve,
- jedna glavica luka,
- 70 grama maslaca,
- sol.
Priprema
Oljuštite luk i prerežite glavicu na dva dijela, potom ih bez sjeckanja stavite u lonac. Dodajte maslac i kratko propržite.
Potom dodajte rajčicu i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta. Hazan je tvrdila da ni luk ni ostale sastojke ne treba sjeckati. Samo ubacite da se sve zajedno kuha i da se okusi prožmu.
Moja reakcija na članak je...
4
4
2
1
2
2