Ovako je veliki Ivo Lončar govorio o obnovi sela na petrinjskom području nakon rata

Da je danas Lončar među živima, vjerujemo da bi hvatao odgovorne i privodio ih pred mikrofone, ne bi li ih glavom i bradom ponizio...


U listopadu 2015. hrvatski medijski prostor je izgubio jednoga od najvećih. Spomenut će se mnogi, tada je ključeve kod Svetoga Petra zadužio veliki Ivo Lončar. On je, svojevremeno, za televizijske ekrane, vezao i one koji o poljoprivredi nisu znali ama baš ništa, ali bi se svake nedjelje prikovali za fotelje, kauče i stolice ne bi li pozorno pratili kakve će anomalije donijeti ovaj nepokolebljivi borac za prava seljaka. Televizijski Plodovi zemlje su tada bili na cijeni.


Da je danas Lončar među živima, vjerujemo da bi hvatao odgovorne i privodio ih pred mikrofone, ne bi li ih glavom i bradom ponizio, jer je upravo on u jednoj od svojih reportaža o obnovi sela Strašnik ukazivao na nepravilnosti prilikom izvođenja građevinskih radova. Taj isječak, koji ćemo vam prenijeti s internetskog pretraživača, imenuje tvrtke i nadzor koji su štedjeli (da ne kažemo krali) na obnovi.

Takav je bio Lončar, takvi su i navijači i svi oni koji su se digli sada kada je najpotrebnije pomoći svim onima u potresu porušenim područjima.

Dok se s druge pak strane, država i “vrijedni” službenici trutave i po tko zna koji put aljkavo obavljaju svoje poslove. Da se u ovoj tuzi našalimo, i to u maniri velikoga Lončara – tako će i biti, sve dok bude poslušnih ovaca koje će krivo nasađeni čobani s lakoćom strići.

Moja reakcija na članak je...
Vau
22
Haha
2
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
53
Grrr
16
Molim?
9

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime