Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Ovaj sastojak je ključan za najbolje špagete bolonjez

Vaš bolonjez će prštati od okusa
D.D. / Foto: Pixabay4. travnja 2025. 07:40
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Špageti bolonjez imat će puno bolji okus ako im se doda samo jedan dodatni sastojak. Riječ je o sastojaku koji nikada ne pomišljamo dodati ovom klasičnom talijanskom jelu, prenosi N1.

Obično se sastoji od luka, češnjaka, rajčica i mljevene govedine, sve kuhano i posluženo preko tjestenine.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Recept za špagete bolonjez Nickyja Corbishleyja pripremit ćete za samo 30 minuta.

Corbishleyev tajni sastojak špageta bolognese nevjerojatnog okusa je – Worcestershire umak, začin i sastojak za kuhanje koji se obično koristi u klasičnim britanskim jelima.

Recept za bolonjez

Kuharica je podijelila svoj recept na Kitchen Sanctuary i navela potrebne sastojke. Ona koristi:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 sitno nasjeckani luk
  • 2 mljevena češnja češnjaka
  • 1 oguljena i sitno narezana mrkva
  • 3 sitno narezana kestena
  • 450g ili 400g mljevene junetine
  • 120 ml (1/2 šalice) crnog vina
  • 3 žlice pirea od rajčice
  • 1 žličica sušenog origana
  • ½ žličice suhe majčine dušice
  • 1 žlica Worcestershire umaka
  • 1 goveđa kocka za temeljac, izmrvljena
  • 2 konzerve od 400 g sitno nasjeckane rajčice
  • ½ žlice smeđeg šećera
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice crnog papra
  • 300g suhih špageta ili svježe tjestenine

Najprije zagrijte ulje na tavi, a zatim pet minuta pržite luk. Zatim se dodaje češnjak i kuha još jednu minutu.

Zatim se dodaju mrkva i gljive i kuha ih se s češnjakom i lukom između dvije i tri minute. Nakon toga na redu je dodavanje mljevene junetine i kuhanje pet-šest minuta.

Dodajte vino i pustite da prokuha dvije do tri minute te pustite da se reducira za trećinu. Zatim dodajte pire od rajčice, origano, majčinu dušicu, Worcestershire umak, goveđu kocku, konzervirane rajčice, smeđi šećer, sol i papar. Zakuhajte i smanjite vatru te ostavite da lagano kuha između 15 i 20 minuta.

Možete istovremeno kuhati tjesteninu u slanoj vodi između 12 i 15 minuta, kuhajući je dok ne postane al dente. Zatim, vrijeme je da poslužite špagete u zdjelicama i na njih žlicom stavite bolonjez.

Worcestershire umak popularan je umak u Velikoj Britaniji. Izumili su ga farmaceuti John Wheeley Lea i William Henry Perrins u gradu Worcesteru u Worcestershireu tijekom prve polovice 19. stoljeća.

Od tada ga ljudi koriste na hamburgerima i odrescima te pri kuhanju jela poput čobanca i goveđeg gulaša.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
3
Haha
2
Nice
1
What?
0
Laž
2
Sad
1
Mad
2
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
VIDEO Božićna rasprodaja na Zvončacu: Iznesite sav namještaj hotelske sobe za 200 eura
11
min
VIDEO Božićna rasprodaja na Zvončacu: Iznesite sav namještaj hotelske sobe za 200 eura
Višemilijunska investicija u infrastrukturu: Završeni radovi na Poljudu
21
min
Višemilijunska investicija u infrastrukturu: Završeni radovi na Poljudu
Riješen misterij ubojstva: Uhitili mladića, Mihaela L. upucao je pištoljem
31
min
Riješen misterij ubojstva: Uhitili mladića, Mihaela L. upucao je pištoljem
Od 2026. besplatni bankarski paketi za građane, evo što uključuju
48
min
Od 2026. besplatni bankarski paketi za građane, evo što uključuju
TEŠKA OZLJEDA Dječaku u ruci eksplodirala petarda, amputirana mu dva prsta
1
sat
TEŠKA OZLJEDA Dječaku u ruci eksplodirala petarda, amputirana mu dva prsta
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Tragedija na Kupresu: Iznenada preminuo bivši načelnik Perica Romić (41), iza njega ostalo petero djece
    Tragedija na Kupresu: Iznenada preminuo bivši načelnik Perica Romić (41), iza njega ostalo petero djece
    19. prosinca 2025. 17:12
  • Stipe u 3 ujutro “posudio” biciklu i cijeli Omiš nasmijao do suza!
    Stipe u 3 ujutro “posudio” biciklu i cijeli Omiš nasmijao do suza!
    19. prosinca 2025. 13:14
  • Hajduk skinut s trona: Njemački klub srušio rekord s Poljuda
    Hajduk skinut s trona: Njemački klub srušio rekord s Poljuda
    19. prosinca 2025. 22:07
  • Splićane uznemirio dim i vatrogasna vozila, saznali smo što se dogodilo
    Splićane uznemirio dim i vatrogasna vozila, saznali smo što se dogodilo
    19. prosinca 2025. 16:18
  • Legendarni fast food se zatvara nakon 38 godina
    Legendarni fast food se zatvara nakon 38 godina
    19. prosinca 2025. 21:56
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
Copyright © 2017-2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.