Predsjednik Gradskog vijeća grada Splita Igor Stanišić opomenuo je danas dopisom gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu kako još uvijek nije obavio svoj posao i dostavio popis nadležnih osoba koje bi trebale na tematskoj sjednici vijećnike izvijestiti o sigurnosti u Splitu i stanju na Karepovcu.

Kako gradonačelnik nije obavio svoju dužnost, vijećnici još uvijek, šest dana prije sjednice, ne znaju tko će ih izvještavati o ovim temama, a nemaju ni materijale s kojima će se pripremiti za tematsku raspravu.

VEZANI SADRŽAJ:

– Do današnjeg dana nisam zaprimio niti materijale, a niti obavijest o imenima izvjestitelja koji će nazočiti navedenim sjednicama. Podnositelji zahtjeva tematske rasprave o sigurnosti u Splitu zatražili su od mene da se pozovu svi relevantni dionici iz javnog i civilnog sektora lokalne, županijske i državne razine koji djeluju na području Splita. Da bi ih mogao pozvati, potrebno mi je da mi se dostave imena i prezimena istih – napisao je među ostalim napominjući da je gradonačelnik dužan zatražiti izradu materijala koji će biti podloga za raspravu na sjednici.

Hoće li gradonačelnik obaviti svoju dužnost i naložiti da se materijali pripreme ili možemo očekivati odgađanje tematske rasprave?

Priprema tematski sjednica Karepovac i sigurnost u Splitu