Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje da je ostvario obilježja dva kaznena djela Zlouporaba položaja i ovlasti.

Kako je jutros izvijestila splitska policije, 33-godišnji policijski službenik koji se nalazi na dugotrajnom bolovanju, tijekom 2019. godine, u dva navrata kao ovlaštena službena osoba, iako je znao ili je morao znati za počinjenje kaznenih djela, nije poduzeo niti jednu radnu u cilju sprječavanja počinjenja kaznenog djela, niti je prijavio tada 39-godišnjeg muškarca za kojeg je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnove sumnje da je tijekom kolovoza na području Kaštela ostvario obilježja dva kaznena djela Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom radi čega je isti kazneno prijavljen.

Protiv 33-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb, a imenovani je također odmah po dovršetku istraživanja udaljen iz službe.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime