Osuda DZUS-a: Vatrogascu Biuku stradao je sluh, ima ozljede na tri prsta

"Potaknuti ovim ružnim događajem, Državna uprava za zaštitu i spašavanje ovim putem izražava iskreno žaljenje i oštro osuđuje bilo kakvu vrstu nasilja nad pripadnicima sustava civilne zaštite"

Povodom ranjavanja vatrogasca na jučerašnjoj utakmici između Hajduka i Dinama, jutros se službenim priopćenjem oglasila Državna uprava za zaštitu i spašavanje.


Njihovo priopćenje u nastavku pročitajte u cijelosti:

U subotu, 29. rujna, za vrijeme nogometnog derbija između Dinama i Hajduka na splitskom Poljudu, za vrijeme obavljanja službene dužnosti, teško je ozlijeđen vatrogasac.

Serija detonacija topovskih udara sa sjevera Poljuda tijekom utakmice na kraju je rezultirala ranjavanjem 46-godišnjeg vatrogasca Tomislava Biuka, koji je hitno prebačen u KBC Split, gdje mu je operiran prst. Ozlijeđeni vatrogasac je izgubio dio kažiprsta desne ruke, oštećeno mu je tkivo palca i srednjeg prsta, a od glasne eksplozije mu je stradao i sluh.

Potaknuti ovim ružnim događajem, Državna uprava za zaštitu i spašavanje ovim putem izražava iskreno žaljenje i oštro osuđuje bilo kakvu vrstu nasilja nad pripadnicima sustava civilne zaštite, među kojima su i vatrogasci, kao temeljna operativna snaga sustava. Njihova neupitna odgovornost, profesionalnost i humanost očituju se u svakodnevnom obavljanju njihovih zadaća, kada nesebično pomažu drugima.

Ozlijeđenom kolegi vatrogascu želimo brz oporavak uz nadu da se ovakvi događaji više neće ponavljati i da će počinitelj biti što prije pronađen!Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime