Povodom 60. obljetnice kluba, kao nagrada za 18-u uzastopno osvojenu titulu Prvaka Hrvatske seniorska momčad Nade putuje na pripremnu turneju u Škotsku. Dugogodišnji san mnogih generacija kluba o turneji na otok gdje se ragbi rodio, konačno se ostvario.

Petodnevna turneja započinje letom do Glasgowa, Škotska, u srijedu 6. veljače. Dan kasnije u četvrtak ragbijaši Nade posjetit će kamp Glasgow Warriorsa, jedne od najboljih europskih ragbi momčadi, da bi navečer odigrali svoju prvu pripremnu utakmicu protiv momčadi Whitecraigs RC. Dan potom, u petak 8. veljače, Nada će odmjeriti snage s momčadi Hillhead Jordanhill RFC gdje je donedavno igrao bivši kapetan Nade i Hrvatske reprezentacije Tonči Buzov. Subota 9. veljače rezervirana je za posjet Edinburghu gdje će na kultnom  Murrayfieldu – stadionu škotske ragbi reprezentacije gledati susret II kola Kupa 6 nacija Škotska – Irska. Bogat, nabijen program omogućit će splitskim ragbijašima da se osobno susretnu i upoznaju s metodama rada ponajboljih europskih i svjetskih ragbijaša. Šećer na kraju će sigurno biti uživo praćenje susreta Škotska – Irska.

Brojni ragbijaši i prijatelji Nade uplatom donacija iskazivali su svoju podršku za turneju splitskog kluba u postojbinu ragbija.

Ovim putem Nada se želi javno zahvaliti svima na podršci i pomoći, posebno ističući primjer igrača i članova Ragbi kluba Ljubljana te HARK Mladosti. Trenutno najveći sportski  rivali  i  najljući protivnici Nade na zelenom travnjaku, iskazali su se kao veliki sportski prijatelji. Nesebično su skupljali sredstva i uplatom donacija pripomogli realizaciji ovog projekta splitskog kluba. Ova lijepa gesta na najbolji način prikazuje pozitivne odnose i međusobno poštovanje koji vladaju unutar ragbijaške zajednice.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime