Ostojić: Ovo napušteno naselje je blizu Petrinje i može poslužiti za smještaj unesrećenih

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević potvrdio je ranije danas da se razmatra i opcija Male GoriceRanko Ostojić, bivši saborski zastupnik SDP-a i ministar unutarnjih poslova u Vladi Zorana Milanovića, objavio je danas snimku iz prognaničkog naselja Mala Gorica koje predlaže Vladi kao jedno od rješenja za zbrinjavanje stanovnika područja pogođenog potresom.

– Ovo sam snimio neki dan kada sam bio po terenu na potresom pogođenom području. To je prognaničko naselje Mala Gorica, 6 km od Petrinje, koje je IFRC sagradio 1996 g. Ne kažem da se ljude može useliti odmah, devastirano je, ali smatram da se u roku mjesec može urediti cijelo naselje jer ima kompletnu infrastrukturu. Zajedno s bolnicom i kuhinjom. A ljudima je blizu njihovih razrušenih domova i blaga da ih mogu svakodnevno obilaziti – poručio je Ostojić, piše Večernji list.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević potvrdio je ranije danas da se razmatra i ta opcija. Podsjetimo, naselje Mala Gorica izgrađeno je 1995. godine donacijom japanske vlade. U 160 stanova tada je primljeno 1200 ljudi, a ukupno ih je kroza nj prošlo više od 5000. Zadnji prognanici izašli su iz ovog naselja 2015. godine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime