OSAMNAESTE PROLOŠKE ŽIVE JASLICE U Proložac stiglo nekoliko tisuća hodočasnika iz svih krajeva svijeta

I ovoga Božića u jedinstvenom ambijentu presušenog korita rijeke Suvaje, ispod znamenitog Prološkog mosta, prikazane su osamnaeste po redu Žive jaslice

Jedan od najljepših događaja Božića u Imotskoj krajini svakako je prikaz Živih jaslica u Prološcu. I ovoga Božića u jedinstvenom ambijentu presušenog korita rijeke Suvaje, ispod znamenitog Prološkog mosta, prikazane su osamnaeste po redu Žive jaslice, jedinstvene scene najljepšeg događaja u povijesti ljudskog roda, piše Radio Imotski.


Više od 200 kostimiranih glumaca amatera, fenomenalna scena biblijskog Betlehema, mitska štalica s kravama i ovcama, stotine pastira u prohladnoj prološkoj noći oko svojih vatri i stada te Josip i Marija s malim Isusom u jaslicama – sve ovo sinoć su mogli vidjeti Proložani i njihovi gosti. Ove godine nezaboravna uloga Svete obitelji pripala je mladoj obitelji Senka i Magdalene Lasić i njihovu sinčiću Marku.

Foto: Radio Imotski

Nekoliko tisuća hodočasnika iz svakoga kutka Imotske krajine te iz Splita, Makarske, Šibenika, Zagreba, Dubrovnika, ali i iz Austrije, Švicarske i Njemačke, stopilo s prikazom Živih jaslica. Jedna velika obitelj koja je sudjelovala u pjesmi i uzdasima. Divna živa scena ljubavi i mira. Definitivno i ove prološke Žive jaslice pokazale su svu raskoš ljubavi Proložana prema Božiću, ali i prema svojim gostima, jer, s ovoliko amatera, ostaviti scene Marije na magaretu i Josipa, njihov put u štalicu, dolazak Sveta tri Kralja Herodu, klanjanje i nošenje darova pastira Malom Isusu, a sve to kroz božićne napjeve velikog mješovitog zbora. I za kraj „Radujte se narodi“ i onu gromoglasnu „Božić je,moj se narod raduje“ iz grla Marijana Župića Vukasa. Vatromet na kraju punoljetnih osamnaestih jaslica bio je samo uvod u dugotrajni pljesak rijeke hodočasnika izvođačima, piše Radio Imotski.

Kapa dolje organizatorima HKUD Proložac, duši Jaslica Milanu Maršiću Kubali, Đeli Matiću, Paški Rimcu i svima ostalima – od najmlađeg pastirića do voditelja tehničkih pomagala.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0