OŠ Mertojak nominirala Zajednicu tehničke kulture grada Splita za Skupnu nagradu Grada Splita za 2020. godinu

[FOTO] Za svoj rad, Zajednica je primila niz javnih priznanja


Temeljem raspisanog javnog natječaja za davanje prijedloga za dodjelu godišnje nagrade Grada Splita za 2020. godine, OŠ Mertojak je predložila da za prošlogodišnji kvalitetan i uspješan rad s mladima na području tehničke kulture, kao i za provedenu akciju izrade i doniranja zaštitnih vizira, Skupna nagrada Grada Splita za 2020. godine bude dodijeljena Zajednici tehničke kulture grada Splita.


U obrazloženju prijedloga je istaknuto da je unatoč svim ograničenjima koja su silom prilika bila prisutna Zajednica i tijekom prošle godine svoj rad temeljila na edukaciji djece i mladih, provodeći brojne radionice u svom matičnom prostoru u Splitu, u Varaždinskoj 53, ali i u splitskim osnovnim školama.

Najvažnije aktivnosti Zajednice provedene u 2020. godine su bile zimske radionice tehničkih aktivnosti, radionica raketnog modelarstva u OŠ Pujanke, cjelogodišnje i ljetne radionice modelarstva, robotike, te programiranja i automatike, video škola robotike, Dani tehničke kulture u OŠ Bol, OŠ Mertojak i OŠ Plokite, Festival tehničke kulture u OŠ Kman-Kocunar i OŠ Plokite, te izrada i doniranje oko 2000 zaštitnih vizira za medicinsko i drugo potrebito osoblje u Splitu i okolici.

Zajednica tehničke kulture grada Splita je tijelo koje provodi programe javnih potreba u tehničkoj kulturi, a s ciljem razvoja i promocije tehničke kulture na području grada Splita. Ona trenutno okuplja 17 udruga. Zajednica kroz svoje programe osobitu pozornost posvećuje izvanškolskom i izvannastavnom odgoju i obrazovanju djece i mladih, kao i popularizaciji tehničke kulture.Za svoj rad, Zajednica je primila niz javnih priznanja. Za dugogodišnji izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture i postignute rezultate u osnivanju udruga tehničke kulture, godine 2004. joj je uručena Povelja Hrvatske zajednice tehničke kulture.Za izniman doprinos razvoju tehničkoga odgoja i obrazovanju građana u Republici Hrvatskoj, posebno mladih, te za izvanrednu suradnju i postignute rezultate u zajedničkim programima s udrugama u gradu Splitu, Zajednica je nagrađena i Godišnjom Državnom nagradom tehničke kulture ”Faust Vrančić” za pravne osobe, za 2014. godine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime