Dolaskom hladnog zraka nad naš dio Europe, počeo je najavljeni pad temperature zraka u većem dijelu zemlje. U subotu ujutro najniže temperature izmjerene su na vrhovima Dalmacije. Na automatskoj meteorološkoj postaji Sinjal (Dinara) izmjereno je -8.6°C, a na Svetom Juri (Biokovo) -7.1 Celzijevih stupnjeva.

Hladno je bilo i u Zagori gdje su se temperature uglavnom kretale između 0 i 5 stupnjeva, a tek koji stupanj više mjereno je na obali. Temperature iznad 10 stupnjeva mjerene su samo na otvorenom moru i krajnjem jugu, pa je tako najtopliji bio Dubrovnik s 11 stupnjeva. Zanimljivo, temperature mora i dalje su oko 19 stupnjeva.

Bura još uvijek puše olujnom, a lokalno i orkanskom snagom. Najjači udar vjetra zabilježen je u Makarskoj (119 km/h) i Splitu (108 km/h). Jučer u 18 sati vatrogasci DVD-a Split uklanjali su stablo koje je prilikom pada oštetilo tri vozila u Starčevićevoj ulici.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar, te trajektne linije Ubli-Vela Luka-Split, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik.

Zbog loših vremenskih uvjeta 21.11.2020. neće ploviti brzobrodska linija 9141 Pula-Zadar. U nedjelju će ploviti na liniji Pula-Zadar-Pula. 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
2
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime