Siniša Oreščanin, trener Hajduka, održao je konferenciju za novinare uoči odlaska momčadi na zimske pripreme. Hajdukovci sutra putuju u Tursku.

“Iza nas je pet treninga. Tu su i neki mladi igrači kako bi im pokazali da se računa na njih. Sutra idemo u Tursku, tamo smo dogovorili pet utakmica. Moramo što prije početi razvijati se kroz igru jer zimske pripreme traju samo četiri tjedna. Trenirat ćemo samo s loptom”, rekao je Oreščanin koji će u Tursku povesti 30-ak igrača.

Prijelazni rok?

“Svašta se piše. Naša platežna moć je takva kakva je. Svaki dan se nešto mijenja, a kako se bliži kraj prijelaznog roka, nalaze se rješenja. Htjeli bismo naći nosioce na pozicijama koje je ranije sportski direktor rekao (stoper i napadač). Puno toga bismo mi željeli, ali jedno su želje, a drugo mogućnosti. Naravno da želimo stopera koji je dobar u izgradnji igre, dobar na širim prostorima i da je koncentriran. Što se tiče napadača, treba nam polivalentni napadač. To dosta košta i vidjet ćemo što ćemo moći uloviti.”

Cilj za drugu polusezonu?

“Pokušat ćemo se ugurati u europska natjecanja, ali cilj je razvijati mlade igrače. I ne samo mlade već i one starije koji će biti zanimljivi tržištu u šestom mjesecu.”

Kako će Hajduk igrati u 2019. godini?

“Naravno da ćemo se osloniti na način igre s kojim smo završili 2018. Moramo biti raznovrsni i naravno da ćemo pokušati spremiti neke druge varijante, ali većina postavki će se temeljiti na onome s čime smo završili godinu.”

Momčad treba napraviti mlađom i jeftinijom, a kvalitetnijom nego do sada. Kako Oreščanin gleda na to?

“To nam je izazov. Priključili smo još nekoliko mladih igrača samo da im damo do znanja da se na njih računa u budućnosti. Svi se mogu nametnuti. Oni koji to neće uspjeti će igrati za drugu momčad. Mislim da su ponude koje posljednjih tjedana dolaze za mlade igrače samo potvrda sustavnog rada u akademiji. Tek će se vidjeti što se tamo radi. Veselimo se ovom izazovu”, govorio je Oreščanin, a ostatak presice možete pogledati u videu koji slijedi, piše Index.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime