OPREZ! Problemi zbog vjetra na autocesti, u prekidu i katamaranske linije

Evo koji su uvjeti vožnje


Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.


Na Mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Snijeg mjestimice i povremeno pada na cestama u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj te Slavoniji. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Ponegdje ima i magle. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U prekidu su: katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka i trajektna linija Sumartin-Makarska.

Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime