Saborski zastupnici dali su potporu ministru zdravstva Milanu Kujundžiću jer je protiv njegovog opoziva bilo 79 zastupnika, a za opoziv 48. Za izglasavanje povjerenja bila je potrebna natpolovična većina zastupnika, odnosno 76 glasova.

Kujundžićev opoziv zatražila su 32 oporbena zastupnika na inicijativu Mosta, piše HRT.

Uoči glasovanja SDP, HSS i HDZ zatražili su stanku, a uslijed žustre rasprave predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković podijelio je nekoliko opomena. Po jednu opomenu dobili su Peđa Grbin (SDP), Ines Strenja Linić (Most) i Branko Bačić (HDZ), Nikola Grmoja (Most), a Božo Petrov (Most) dvije opomene.

Iako se činilo da bi to mogao biti test vladajuće koalicije, zbog potpore HNS-a i kluba Milana Bandića zahtjevima prosvjetara, nakon premijerove najave o povećanju plaća, oba su kluba obećala potporu ministru zdravstva.

Rasprava o povjerenju ministru ovaj je tjedan bila burna.

Most je po drugi put pokušao smijeniti Kujundžića, prvi je put to učinio lani, 12. listopada, kada su za njegovu smjenu bila 53 zastupnika, a protiv njih 77.Argumenti koje je tada iznosila oporba bili su slični onima koje je iznosila ove godine, no zastupnici većine, premijer Andrej Plenković i sam ministar sve su ih odbili kao neosnovane.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime