Za vrijeme vijećničkih pitanja, na početku 24. sjednice splitskog Gradskog vijeća, gradonačelnik Andro Krstulović Opara osvrnuo se na stanje s pružanjem taksi usluga u Splitu.

– Situacija je neprihvatljiva. Nekontrolirano zaustavljanje taksija uzrokuje prometne gužve po gradu. Imali smo i pogibiju, neću optuživati nikoga, ali može se reći da je bilo nespremnosti taksista da reagiraju na pravi način. Kolega Franković i ja predložit ćemo da liberalizacija ide u zamišljenom smjeru tamo gdje se to želi, ali mi želimo autonomnu ulogu određivanja pravila u Splitu i Dubrovniku. Cilj nam je, među ostalim, izbjeći gužve u gradu i smanjiti broj taksi vozila.

Volio bih vidjeti velik broj taksija i tijekom cijele godine, primjerice zimi, a znamo da tome nije tako.

Netko me može sutra zbog ovoga prozivati što ću reći sada, ali moja je zadaća brinuti o ljudima koji ovdje žive i rade. Nemamo ništa protiv ljudi koji nisu s ovih područja, a žele zaraditi od par dana Ultre, međutim mi ćemo na temelju natječaja moći odlučivati o točnim kvotama i brojkama – najavio je splitski gradonačelnik.

VEZANI SADRŽAJ:
3 KOMENTARI

  1. Hrvatsku treba pod hitno decentralizirati, ne može Zagreb odlučivati o taksistima u Splitu i Dubrovniku, to je potpuno nenormalno stanje zato i je totalni nered.

  2. Slažem se ok ali onda za zimu isto tako neka vrijedi i za taksiste iz Splita i Dubrovnika da ne mogu radit u Zagrebu.

Comments are closed.