OMIŠ POD “OPSADOM” Organizirali likvidaciju Fistanića zbog duga? Policija na Yamahi pronašla DNA ubijenog Omišanina

Kako su već neko vrijeme pratili osumnjičene te utvrdili međusobnu komunikaciju, iz policije su zaključili kako imaju dovoljno dokaza te su odlučili uhititi skupinu

Nešto više od mjesec dana je trebalo policiji da riješi težak slučaj ubojstva Karmelina Fistanića (38), brutalno likvidiranog u pola bijela dana 9. studenog u Omišu. U četvrtak ujutro su naime na području Omiša jake snage MUP-a koje su uključivale pripadnike specijalne policije, inspektore i ekipu za očevide, temeljnu policiju u patrolnim vozilima obilazili nekoliko lokacija te vršili pretragu stanova i kuća kojima su se koristili uhićeni.


Jer s lisičinama na rukama, osumnjičeni da su organizirali Fistanićevu egzekuciju, uhićeni su J.P. (34) te V.Z. (46)! U Šibeniku je pak uhićen Stipe Ringwald (47), koji je prema dosadašnjim informacijama iz policije (službena konferencija za medije najavljena je za petak u 9 sati) bio izvršitelj.

VEZANI SADRŽAJ:

Karmelino Fistanić ubijen je oko 14 sati na skretanju za Brzet. Prije toga je proveo nekoliko sati u Omišu, obavio kupnju s kojom se planirao vratiti u obiteljsku kuću u Pisku gdje je živio s teško bolesnom majkom. Zastao je u omiljenom kafiću, sačekao 39-godišnjakinju s kojom je bio dvije godine u vezi, kupili su sendvič i pizzu u fast-foodu da bi potom prošli automobilom kroz Omiš te stali na proširenju kod skretanja za Brzet. Odmah se pored Volkswagen Pola starog preko dvadeset godina stvorio motor, a vozač maskiran crnom kacigom te plavom jaknom je bez riječi kroz poluotvoren prozor ispalio šest hitaca u Fistanića!

Pogodio ga je u glavu i vrat, od čega je muškarac preminuo na mjestu, dok je V.J. (39) kao suvozačica prošla bez ozljeda. Streljiva kalibra 7,65 ispaljena su najvjerojatnije iz poluautomatskog “škorpiona” koji još uvijek nije pronađen. Navodno su tijekom četvrtka angažirani i policijski ronioci na mjestu gdje je oružje odbačeno…


Ubojica je odmah pobjegao, pored čahura ne ostavivši puno tragova, a policiju je u početku zbunjivala činjenica da Fistanić naizgled nije bio povezan s krim miljeom. Kako nam potvrđuju i dobri poznavatelji stanja u Omišu, Karmelino Fistanić je bio sklon fizičkim sukobima, pogotovo kad popije, no to je bio otprilike maksimum njegove “kriminalne” aktivnosti. Kako je slučaj od samog početka dobio prioritet – načelnik krim policije splitske PU Ante Matković se gotovo preselio u omišku postaju – ubrzo su istragu fokusirali na potencijalne sumnjivce, između ostalih bivše Fistanićeve poslovne partnere.

Stipe Ringwald

Jedan od njih je J.P., koji je Fistaniću navodno ostao dužan preko deset tisuća eura iz zajedničkog posla s kafićem u Pisku. Fistanić je pokušao kazneno prijaviti svog nekadašnjeg poslovnog partnera, no od organa gonjenja je dobio “odbijenicu”: kazali su mu da je u pitanju privatna stvar, odnosno imovinsko-pravni spor u kojem eventualno može pokrenuti parnicu.Upoznali se u zatvoru

Nagađa se kako je upravo taj dug bio motiv J.P. da organizira ubojstvo bivšeg poslovnog partnera. Ringwalda je svojedobno upoznao u zatvoru, gdje je J.P. bio zbog teške krađe i napada na službenu osobu. V.Z., koji je prije dvadesetak godina “pao” dok je prevozio drogu kod Šestanovca, sudjelovao je kao logistička potpora u ovom slučaju, drže istražitelji, jer je osigurao smještaj te ostalu podršku za Ringwalda prije i nakon ubojstva.

Prema dosadašnjim informacijama, do rješenja slučaja se došlo upravo preko skutera marke Yamaha koji je vozio ubojica, a koji je povezan sa V.Z. Navodno je policija pronašla skuter te na njemu DNK Karmelina Fistanića! Kako su već neko vrijeme pratili osumnjičene te utvrdili međusobnu komunikaciju, iz policije su zaključili kako imaju dovoljno dokaza te su odlučili uhititi skupinu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime