Podijelite
 • 213
 •  
 •  
 •  
 •  
  213
  Shares

Jutros su vozače diljem obale zatekle neviđene gužve. Najgora situacija, kao i uvijek, bila je oko Omiša. U oba smjera od ranih jutarnjih sati se formirala kolona, a neko vrijeme se protezala preko 20 kilometara, počevši od ulaza u Omiš, pa sve do ulaza u Split.

Još jednom svi su sjetili nikad dovršene omiške obilaznice. Bivši omiški gradonačelnik i predsjednik GO HDZ Omiš Ivan Škaričić tvrdi da za gužve ne treba prozivati Hrvatske ceste, već prošlu i sadašnju gradsku vlast.

– Istina je da su gužve i da su za to odgovorne Hrvatske ceste, jer to je njihova cesta. Međutim, činjenica je da su 2014. godine obustavljeni radovi na zaobilaznici Omiša i da je omiška gradska vlast, koju ovdje treba prozvati, od 2014. godine nije ništa učinila da se napravi nešto na zaobilaznici. Dokaz tome je da su održane dvije sjednice Gradskog vijeća po zahtjevu grupe vijećnika HDZ-a na tu temu. 2016. godine tražili smo sjednicu na temu rješavanja prometne problematike grada Omiša. Ta sjednica je održana, ali ne kao tematska, već je to bila jedna točka dnevnog reda na običnoj sjednici. Na toj su sjednici tadašnji gradonačelnik Ivan Kovačić i njegov zamjenik, a sada gradonačelnik Ivo Tomasović, bili protiv, zapravo, tražili su da se zaustave radovi na toj zaobilaznici koja je već napravljena – kazuje nam Škarićić.

Kaže da je na spomenutoj sjednici došlo do velikog sukoba s Hrvatskim cestama.

– Tada sam rekao da mogu nastojati da se cesta dalje radi, ali ništa se nije pomaklo. Prije mjesec dana HDZ je opet tražio tematsku sjednicu na tu temu i opet je održana obična sjednica, a predstavnici Hrvatskih cesta se nisu niti pojavili, jer ne postoji inicijativa Grada prema njima niti Ministarstvu prometa da se taj problem riješi. Upravo suprotno, tražili su da se napravi nekakva donja zaobilaznica, a da se s ovom stane. Zbog toga ne treba prozivati Hrvatske ceste nego i gradsku vlast koja nije ništa napravila nego se čak i suprostavila tome.

Ja, kao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Omiš je da hitno treba napraviti radove na mostu Cetina i spoju ceste Omiš – Naklice, pa ćemo imati kakvu takvu alternativu. I da je to prioritetnije od bilo čega u splitskoj aglomeraciji, uključujući tunel Kozjak. – zaključuje Škaričić.

Današnji opći prometni kolaps u Omišu za Dalmacija Danas nam je komentirala i Tamara Paić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

– Za rujan je predviđeno raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova za jednu od faza multimodalne platforme. Dakle radi se o dovršetku omiške obilaznice, tj. tunela i svega što je potrebno da bi se taj dio spojio. Ostale faze tiču se dionice od Stobreča do Omiša. Projekt će se prijavljivati prema EU fondovima – kazala nam je Paić.Podijelite
 • 213
 •  
 •  
 •  
 •  
  213
  Shares

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime