Hladna fronta donijela je u ponedjeljak promjenjivo vrijeme u Dalmaciji, kako i priliči “veljači prevrtljači“. Rano jutro bilo je toplo uz jugo, a tijekom jutra vjetar je okretao na zapadne smjerove uz postupan pad temperature zraka. Zbog zahlađenja kiša je u planinama prešla u snijeg. Tako je na Mosoru gust snijeg padao iznad 1000 metara nadmorske visine, a u planinama Zagore i niže.

Za vrijeme prolaska fronte ponegdje je bilo i tuče, a u sjevernim područjima Cetinske krajine tuča je zabijelila krajobraz kao da je pao snijeg.

Prema podacima mreže meteoroloških postaja Pljusak.com, tijekom ponedjeljka u Dalmaciji je najviše kiše palo u Muću, 27 litara po kvadratnom metru. Slijede Staševica 24, Hrvace 22, Cista Velika 18, Starigrad Paklenica 17, Bisko 15, Oklaj, Krapanj, Zadvarje – Kraljevac i Vid 14 itd.

U nastavke pogledajte priloženu fotogaleriju u kojoj možete vidjeti olujno nebo iznad Kaštela za vrijeme prolaska hladne fronte. Nevrijeme je snimio lovac na oluje Frane Vukušić. Također, u galeriji možete vidjeti pijavicu koja se razvila na moru u blizini Orebića.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime