Kako je objavljeno tijekom četvrtka, Općinski sud je prihvatio prijedlog Grada Splita o odgodi ovrhe po gradskim računima teške 150 milijuna kuna koju su temeljem pravomoćne parnične presude pokrenuli dr. Nebojša Knežević i s njim povezane pravne i fizičke osobe.

– U četvrtak je sa suda otpremljena odluka u kojoj je odlučeno da se odgađa ovrha određena rješenjem o ovrsi ovog suda od 22.studenog 2019., dok Vrhovni sud Republike Hrvatske ne odluči o reviziji koju je Grad Split podnio u parničnom predmetu. Za vrijeme odgode ovrhe neće se poduzimati radnje kojima se ona provodi – kazala je za Slobodnu Dalmaciju Ivana Erceg Ćurić, glasnogovornica Općinskog suda.

Nema sumnje da je odluka o odgodi veliko olakšanje za gradsku blagajnu koja barem zasad neće biti blokirana. Hoće li Grad zaista platiti 150 milijuna kuna, znat će se kroz jednu do tri godine kada odluku u reviziji donese Vrhovni sud. Dr. Knežević sada se Županijskom sudu može žaliti na odluku o odgodi rješenja.

Za razvoj situacije upitali smo gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu.

– Grad Split još nije dobio odluku o odgodi ovrhe, pa je službeno ne mogu ni komentirati. No ako se medijski napisi pokažu točnim, bit ćemo jako zadovoljni. Vjerujem u pozitivan ishod revizije koju su uložili i vjerujem da građani Splita neće platiti propuste nekih starih politika – rekao je poteštat za Dalmacija Danas.

Podsjetimo, dr. Nebojša Knežević i ostali vlasnici parcela na TTTS-u dobili su pravomoćnu sudsku presudu koja Gradu Splitu nalaže plaćanje cijenu od 200 eura po kvadratnom metru zemljišta preko kojeg prolaze javne prometnice koje su postale vlasništvo Grada Splita. Uz tu cijenu, Grad mora platiti i zatezne kamate.
1 KOMENTAR

Comments are closed.