OGROMNO SRCE DUGOPOLJACA Prikupili osam tona hrane i potrepština za ugrožena područja

Prava lavina dobrote pokrenula se u Dugopolju. Svi žele pomoći, nudi se hrana, odjeća, čak i građevinski strojeviNakon razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji cijela Hrvatska se digla na noge. Brojni građani nude pomoć, doniraju hranu, odjeću, higijenske potrepštine – svi se trude kako bi olakšali život stanovnicima koji su u samo dva dana ostali bez svega.

Veliko srce pokazali su i stanovnici Dugopolja i okolnih mjesta. Općina je organizirala humanitarnu akciju prikupljanja pomoći u dugopoljskom vatrogasnom domu.

U manje od jednog dana prikupili osam tona potrepština za ugrožene

Kako nam prenosi načelnik općine Perica Bosančić u protekla 24 sata napunili su čak 15 paleta hrane, odjeće i ostalih potrepština nužnih za normalan život.

– Hranu i sve potrepštine sortirali smo prema uputama Crvenog križa Solin. U ovom trenutku smo napunili oko 15 paleta, točnije oko osam tona razne hrane, odjeće i ostalih potrepština – otkriva nam Bosančić.

Kazuje nam da je danas krenuo prvi kamion prema Crvenom križu Sisak.

– Odazvali su se brojni stanovnici Općine Dugopolje. Pokazali su veliko srce kada je najpotrebnije. Ne smijemo zaboraviti doprinos poduzetnika. Prijevoznici nude svoje usluge, građevinari nam daju svoje strojeve i materijale, zaista imamo masovni odaziv Dugopoljaca – zahvalan i ponosan je načelnik općine.

Općina će financijski pomoći stradalima

Rekao nam je da će se prikupljanje nastaviti i u narednim danima.

– Prikupljanje se nastavlja i dalje, ljudi stalno dolaze i donose sve što je potrebno. Mi ćemo ovu akciju provoditi koliko god to bude potrebno, a sama Općina Dugopolje financijskim donacijama će dodatno pomoći ugroženim područjima Sisačko-moslavačke županije. Prilikom financijske pomoći voljeli bi biti konkretni. Bit ćemo u stalnoj komunikaciji sa službama koje koordiniraju rad svih hitnih službi – zaključio je Perica Bosančić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
50
Haha
1
Hagić
12
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime