OGROMNE GUŽVE Poduzetnici, ne čekajte zadnji trenutak: Jeste li predali podatke o stvarnim vlasnicima?

Oni koji to ne učine na vrijeme, riskiraju kazne u iznosu do 350.000 kuna


Nedavno je propisano kako se svi vlasnici pravnih subjekata moraju upisati u Registar stvarnih vlasnika. Registar stvarnih vlasnika je središnja elektronička baza podataka koja sadrži podatke o stvarnim vlasnicima pravnih subjekata.


Zbog navedenog propisa stvaraju se ogromne gužve. Pravilnikom o Registru stvarnih vlasnika propisano je da su svi pravni subjekti dužni upisati podatak o stvarnom vlasništvu u Registar do 31. prosinca 2019, piše Brojevi.hr.

Na temelju Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, pravni subjekti koji su obvezni upisati podatke o svom stvarnom vlasniku (stvarnim vlasnicima) u Registar su: trgovačka društva, podružnice stranih trgovačkih društava, udruge, zaklade, fundacije i ustanove kojima RH ili jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave nije jedini osnivač.

Stvarnim vlasnikom smatra se svaka fizička osoba (osobe) koja je vlasnik pravne osobe ili fizička osoba (osobe) koja kontrolira pravnu osobu neizravnim vlasništvom. Oni koji to ne učine na vrijeme, riskiraju kazne u iznosu do 350.000 kuna. Ovdje saznajte kako to izbjeći.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime