OGROMAN JE Kruzer MSC Splendida uplovio u Split, radi se najvećemu ikada u splitskoj luci

Dug je čak 333 metra, a na njemu boravi oko 1.000 putnika i oko 850 članova posade

U petak oko 6 sati ujutro u Split je uplovio luksuzni kruzer MSC Splendida dug čak 333 metra na kojem boravi oko 1.000 putnika i oko 850 članova posade, najveći kruzer koji je do sada posjetio taj grad.


Vitko Vrgoč iz Lučke uprave Split potvrdio je za Morski.hr da je MSC Splendida, koji je stigao iz grčke luke Krf, privezan na vanjskom lukobranu splitske luke, na vezu br. 26, te da će na doku ostati do 17 sati, kada nastavlja za Trst.

Vrgoč je također kazao kako tijekom ove sezone Split očekuje dolazak 30-ak velikih kruzera, iako su najave posjeta i nešto veće.

– Najave dolazaka manjih, ali i većih kruzera podložne su čestim izmjenama plovidbenih destinacija tako da ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će svi najavljeni kruzeri doista i stići u grad. Bilo bi odlično ako bismo ih dočekali 50-ak tijekom ljetnih mjeseci, no mnogo je realnije očekivati brojku od 30-ak luksuznih brodova – objasnio je Vrgoč za Morski.hr.

Antun Alfirević, brodski agent i predstavnik tvrtke MSC u Splitu, potvrdio je kako će, obzirom na stroge epidemiološke mjere koje agencija poduzima u cilju zaštite svojih putnika, izostati slobodne šetnje putnika kruzera po gradu.


Naime, kako je objasnio Alfirević, tijekom boravka kruzera u Splitu iz broda će smjeti izaći samo oni turisti koji su unaprijed kupili organizirane ture ili turističke obilaske gradskih znamenitosti, dok će svi ostali putnici ostati na brodu.Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
4
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime