Možete li zamisliti bolji večernji ugođaj od prekrasnog prostora Tvrđave Gripe kojim odzvanjaju najljepši ljubavni stihovi? Upravo takav izlazak nudi se svim posjetiteljima „Teatra pod zvijezdama“ ovu subotu, 7. rujna jer stiže nam Hari Rončević.

Hari Rončević jedan je od najpoznatijih hrvatskih kantautora čije jedinstvene pjesme već dugi niz godina osvajaju srca publike. Na festivalu „Teatar pod zvijezdama“ 7. rujna u Splitu proslavit će 25 godina svoje bogate karijere.

U četvrt stoljeća svoje glazbene karijere ostavio je neizbrisiv pečat u hrvatskoj glazbenoj povijesti a s jednakim žarom stvara i danas.

Iako je dotad koketirao s glazbom svoj prvi album „Buntovnik s razlogom“ objavio je 1994. godine, a iste godine na Melodijama hrvatskog Jadrana njegova pjesma „Getanin“ osvaja 1. nagradu stručnog žirija. Kurioziteta radi, navedimo da je iste godine na Melodijama hrvatskog Jadrana nastupio i Gibonni s pjesmom „Lipa moja“ te osvojio drugu nagradu publike.

Pjesma Getanin Hariju je donijela veliku popularnost koja je presudila da ostavi svoj „dnevni posao“ geodeta te se u potpunosti posveti glazbi, a mi smo dobili kantautora uz čije pjesme generacije već odrastaju, zaljubljuju se i rastavljaju, plaču i smiju se, pjesme koje žive u publici.Ljubavne balade, dueti

Iako su njegovi glazbeni počeci bili vezani uz socijalno angažirane tekstove (Getanin, Buntovnik bez razloga…) najveću popularnost stječe svojim ljubavnim baladama.
Prva ljubavna pjesma kojom je zarobio srca svih romantika bila je Još tvog je poljupca na mojim usnama, a od te davne 1997. napisao je i uglazbio niz najljepših stihova: Još ne znam kud s tobom, Kada jednom ovom zafalim se tilu, Više ne želim te, Kome ćeš sad, Moje si more, Kad srce pronađe put, I sve dok dišem, Kampanel moje ljubavi, Ako sad oduzmeš mi ljubav, Di god da pođen, Umoran od ljubavi…

Nepresušan izvor njegove inspiracije je svakako i njegova ljubav prema Dalmaciji i rodnome Splitu kojima je posvetio mnoge pjesme od kojih su neke stekle i status himni ovog područja (Dalmacija, Kad bi se moga rodit, Splite, volim te, Tamo di mi sunce sja, Dalmatinska duša prava (duet s Tedijem Spalatom), Živit će Dalmacija)

Kao autor bogatog opusa u svojoj karijeri napisao je i mnoge pjesme za svoje prijatelje s estrade od kojih je svakako najpopularnija kultna Moj lipi anđele, ali i Ako voliš me napisane za Olivera Dragojevića, zatim Zemlja i stina, Ni da mora nestane u izvedbi Doris Dragović, ali i one Aj ća volin te klape Kampanel koja je pokrenula pravu revoluciju u klapskom svijetu.

Ovaj nepopravljivi romantičar iz pjesme u pjesmu sve više osvaja, njegov glazbeni opus je itekako impresivan a bez obzira pjeva li uz podršku klape ili benda, uz gudače ili u punk aranžmanu njegove izvedbe uvijek zvuče posebno.

Brojni obožavatelji njegove glazbe složit će se s tvrdnjom kako njega jednostavno ne možete ne voljeti, a njegov koncert u jedinstvenom ambijentu Tvrđave Gripe ne smijete propustiti.

07.09. Hari Rončević – koncert 25 godina karijere
08.09. Žuta minuta
13.09. klapa Vinčace – 20 godina karijere
14.09. Splićanke
19.09. Noć derviša
20.09. Marko Škugor – koncert

Prodaja ulaznica: TC “Joker” svaki dan od 17 do 21 sat te online na Croatia-tickets.com
Informacije i rezervacije na +385 91 972 0540