Podijelite

Na službenim stranicama Porezne uprave stoji da je kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Stoga, iz Porezne uprave obavještavaju sve porezne obveznike da će se u suradnji s Carinskom upravom u narednom razdoblju provoditi pojačane nadzore fiskalizacije u Splitsko – dalmatinskoj i Primorsko – goranskoj županiji.

Za dodatno pojašnjenje pitali smo Ivicu Kusića, čelnika tijela Porezne uprave u Splitsko – dalmatinskoj županiji:

– Nadzori fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, i što je najbitnije, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja koji sadrže potrebne alate, te drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju. Prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje primijenit će se sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostora. – kazao je Kusić i nastavio:

– Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršaje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike. – izjavio je Kusić.



Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime