U HNK Zadar održana je komemoracija za pilote helikoptera koji su stradali u nesreći u šibenskom kanalu. Po želji obitelji komemoracija je bila zatvorena za medije.

Posljednji pozdrav pilotima bojniku Marinu Klarinu i natporučniku Tomislavu Baturinu iskazali su brojni prijatelji i kolege.

Sućut obiteljima i posljednji pozdrav preminulim pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uputio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Ministar obrane oprostio se od preminulih pilota riječima:

-Dragi Marine i Tomislave,

uistinu ste ostavili dubok i neizbrisiv trag u Hrvatskoj vojsci i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Odlaskom s ovog svijeta stali ste uz bok svim našim palim nebeskim vitezovima koji su dali živote za svoju Domovinu. Neizmjerno vam hvala što ste živjeli i radili prema idealima i vrijednostima za koje su se borili i vaši očevi u Domovinskom ratu- poručio je ministar.– Svi mi koji ostajemo moramo graditi svijet po mjeri našega Marina i Tomislava, jer oni jesu i uvijek će biti ponos svojih obitelji, Hrvatske vojske i domovine koju su toliko voljeli- rekao je načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov.

U ime Grada Zadra izraze sućuti i poštovanja uputio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Izvedbama na komemoraciji na posljednji je počinak preminule pripadnike ispratila Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime