Održana “Dječja olimpijada Nin 2017”: Djeca poslala pozitivnu poruku o sportu

Podizanjem olimpijske zastave i prigodnim defileom sudionika održana je ove subote deveta tradicionalna "Dječja olimpijada Nin 2017"

Podizanjem olimpijske zastave i prigodnim defileom sudionika održana je ove subote deveta tradicionalna “Dječja olimpijada Nin 2017“.


Na Gradskom sportskom centru Dvorina okupilo se petstotinjak gledatelja, a manifestacija zdravlja i sporta održana je u organizaciji djelatnika Dječjeg vrtića ¨Morska vila¨ Nin i njegovog područnog odjeljenja Poljica Brig kojeg su činili ravnateljica prof. Irena Ćuk, pedagoginja Gordana Žuvela, tete Jadranka Dević, Irena Oltran i Nikolina Ljubičić te spremačica Stoša Božić.

Roditelji djece pomogli su održavanje manifestacije, a njihova bučna podrška nije ni ovog puta izostala s punih tribina. Olimpijada je održana u povodu Svjetskog dana sporta te skorašnjeg Dana grada Nina 7. lipnja i u njoj je sudjelovalo 65 djece uzrasta od tri godine pa do predškolaca, piše Zadarski List .

Natjecalo se u četiri discipline i to u skoku u dalj, trčanju na 50 metara, bacanju teniske loptice i štafeti 4 puta 25 metara.

U trčanju na 50 metara u mlađoj kategoriji kod dječaka pobjedu je odnio Jakov Vidaić. Drugi je na cilj stigao David Koić dok je treći bio Lovre Zekanović. Kod mlađih djevojčica prva je bila Antonela Matešić, druga je bila Sara Peša dok je treća kroz cilj prošla Ana Knežević. U kategoriji starijih dječaka pobjedu je odnio Frano Utković ispred Luke Škibole i Ivana Kobaša dok je kod starijih djevojčica najbrža bila Marija Paula Pavlović, a iza nje su kroz cilj prošle Nejla Breščić i Sara Jakovljević.

Pobjednicima su na prigodan način medalje uručile ravnateljica prof. Irena Ćuk i njezine suradnice dok su i sva ostala djeca koja nisu nastupila dobila medalje za lijepo i dugo sjećanje. Opraštajući se s ovogodišnjom devetom po redu Dječjom olimpijadom ravnateljica je zahvalila pobjednicima, ostaloj djeci, njihovim roditeljima kao i brojnim okupljenim gledateljima.


Također je zahvalila donatorima Cromarisu i proizvođaču vode Sveti Rok, sucima Marku Jurlini i Patriku Pijaci kao i djelatnicima gradskog Komunalnog poduzeća. Zaključila je kako je prvenstveni cilj manifestacije širenje pozitivnih poruka o sportu, sportskih aktivnosti, a posebno zdravih životnih navika pozvavši sve sudionike i okupljene i na narednu desetu, jubilarnu Dječju olimpijadu, iduće godine na istom mjestu.



Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0