Održana 6. Marjanska Skalinada: Treći put zaredom pobjednik Ante Živković, pobjednica Petra Koceić

Natjecatelje je na startu utrke na Solurtu u 11 sati ispratio gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara sa sinom Dujmom. Kasnije se s čitavom obitelji prošetao Marjanom

U Splitu se danas okupilo 195 rekreativaca koji su trčali tradicionalnu Marjansku Skalinadu u organizaciji Maraton kluba Marjan. Prije šest godina rodila se ideja o Marjanskoj Skalinadi, utrci po stepenicama do vrha Marjana, a koja se održava na Uskršnji ponedjeljak.


Na utrci su sudjelovali većinom domaći natjecatelji, ali je bilo i Britanaca, Austrijanca i Slovenaca.

Natjecatelje je na startu utrke na Solurtu u 11 sati ispratio gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara sa sinom Dujmom. Kasnije se s čitavom obitelji prošetao Marjanom.

U utrci je sudjelovao i slavni splitski veslač Igor Boraska. Najmlađi natjecatelj bio je 2011. godište, a nekoliko najstarijih bilo je 1947. godište.

Ukupni pobjendik u muškoj konkurenciji je Ante Živković iz Atletskog kluba Dubrovnik. Upravo je Živković ponosni “vlasnik” rekorda utrka sa 7 minuta.– Ovo mi je četvrta Skalinada i treća pobjeda. Trčao sam jučer polumaraton u Nikšiću, pa mi je današnja Skalinada bila izazov. Za maraton se treba duže spremati, duže traje, pa se može taktizirati, dok se na skalinadi ne može puno taktizirati. Ne zna se nikada pobjednik do samog kraja jer je start na kronometar – kazao nam je Živković i dodao da je Marjanska Skalinada posebna po težini jer je kratka, a teška.Ukupna pobjednica kod žena je Petra Koceić iz Triatlon kluba Split.

– Mislim da ovo jedna od najljepših utrka. Prije svega, trči se po sunčanom vremenu u najlipšem gradu na svitu. Ove godine nije bilo konkurencije, sve je prazno. Ovo mi je druga skalinada, inače se bavim triatlonom. Na Splitskom polumaratonu sam bila druga. Mislim da je ovo čak i teže od maratona – kazala nam je Petra.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0