Danas je u organizaciji HGK – Županijske komore Split, Dubrovnik, Šibenik i Zadar u suradnji s HBOR-om i HAMAG BICRO-om održan webinar na temu Programa dodjele državnih potpora sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanim djelatnostima u aktualnoj pandemiji COVID-a 19, Mjera A i Mjera B.

Na webinaru je sudjelovalo više od sedamdeset sudionika, od čega njih trideset iz Splitsko-dalmatinske županije.

Cilj Programa je osigurati financijsku podršku poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti u sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i s njima povezanim djelatnostima radi ublažavanja posljedica krize uzrokovane pandemijom koronavirusa na njihovo poslovanje.

Potpore će se dodjeljivati kao državna jamstva za nove kredite za likvidnost, a prihvatljivi korisnici su mali, srednji i veliki poduzetnici koji posluju u sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanih djelatnosti na teritoriju Republike Hrvatske. Ukupan iznos predviđenih sredstava po navedenom programu iznosi 600.000.000 kuna.

Program će za velike poduzetnike provoditi HBOR te ga je na webinaru predstavila Mira Krneta, voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Dalmaciju. Provoditelj Programa za srednje i male poduzetnike je HAMAG BICRO, o čemu je govorila Iva Debanić, ravnateljica Sektora za financijske instrumente HAMAG BICRO-a.

Webinarima poput ovog i drugim online edukacijama, HGK – Županijska komora Split nastavlja s informiranjem i educiranjem svojih članica u skladu s novim okolnostima, a edukacije koje Komora priprema sa svojim partnerima članice odnedavno mogu pratiti putem usluge e-Edukacije u sklopu nove informacijsko-komunikacije platforme HGK Digitalna komora, gdje će ujedno biti i materijali s današnjeg webinara, poručio je predsjednik ŽK Split Joze Tomaš, pozvavši sve koji to još nisu da se registriraju preko stranice www.digitalnakomora.hr. Registracija i korištenje u potpunosti su besplatni.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime