Deveti susreta kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina grada Splita “Dom je tamo gdje je pjesma” održao se večeras u Domu Hrvatske vojske „General-bojnik Ivo Jelić“ na Poljudu, a sam program najavio je predsjednik Koordinacije Edin Nurkić.

U svoj pozdravnom govoru gardonačelnik Andro Krstulović Opara zahvalio je na doprinosu u obilježavanju Sudamje, kao i Dana pobjede i Dana Europe. Rekao je kako je kulturno bogatstvo nacionalnih manjina dio identiteta grada te im poželio da nastave s promicanjem zajedništva.

Manifestaciji je nazočio i gradski vijećnik, predsjednik Odbora za rad s nacionalnim manjinama Tonći Blažević.

Ovom prigodom nastupili su Slovensko kulturno društvo “Triglav” Split i članovi dječje skupine Kekec, Zajednica Crnogoraca Split, Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” Split, Kulturno društvo Bošnjaka “Preporod” Split, Demokratska zajednica Mađara Hrvatske udruga SDŽ-e, Novi mađarski kulturni centar te MKD “Makedonija” Split.

Manifestacija “Dom je tamo gdje je pjesma” održava se povodom Dana Pobjede i Dana Europe, u organizaciji Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Splita uz pokroviteljstvo Grada Splita, a kao dio programa proslave ovogodišnje Sudamje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime