Jučer nas je nakon kratke i teške bolesti u 70. godini života napustio boksački trener i prijatelj Branko Smodlaka. Bio je inicijator osnivanja Boksačkog kluba Klis 1996. godine i glavni trener. Sedamdesetih godina nastupao je za reprezentaciju bivše države, a jedno vrijeme je bio i kapetan. Ostat će zapamćen i kao višestruki prvak Jugoslavije u svojoj kategoriji. Aktivno je sudjelovao u radu Hrvatskog boksačkog saveza.

Nastupao je za Boksački klub Split i Boksački klub Rijeka. U svojoj bogatoj i dugoj karijeri kroz njegov ring prošle su stotine mladih sportaša s područja Splita, Solina, Klisa i Dugopolja. Ostat će upamćen po strpljivom radu s najmanjim i najmlađim nadama boksa. Do samog kraja je ostao trener Boksačkog kuba Klis i njegova okosnica.

Pogreb će se održati u utorak, 12.2. u 15:30 sati na groblju Sv. Kate u Klisu. Ovim putem pozivamo sve sportaše i prijatelje, nakon sahrane, u prostorije Boksačkog kluba Klis, gdje će biti priređen športski oproštaj od dragog trenera i prijatelja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime