Mladost Ribola Kaštela, šesterostruki prvak Hrvatske, pobijedio je u Zagrebu Mladost Zagreb u vrlo dobrom i kvalitetnom susretu 1.kola Europske lige.

Iako su na susret u Zagreb otišli kao autsajderi, obzirom na velike ambicija i pojačanja zagrebačkog kluba u ovoj sezoni, kaštelanski odbojkaški ušli su bez respekta.

Kvalitetna igra bila je vidljiva u svim segmentima, posebno raznovrsne napadačke akcije, gdje je odličan bio tehničar Medan, ali i obrana iz koje su realizirali ubojite kontranapade.
Kaštelani su odradili prva dva seta na velikom nivou, ali je ipak uslijedio pad i došla je do izražaja kvaliteta domaćina, te je susret otišao u rulet petog seta.

Odmah na startu Kaštelani su pokazali da žele pobjedu, i proveli 6:2, zagrebački odbojkaši se vraćaju na 9:8, ali Kaštelani stišću gas i dobivaju set, ali i utakmicu.

Velika pobjeda u ove godine jakoj Europskoj ligi. Sljedeće vikend je slobodan, ali Mladost Ribola Kaštela će odigrati dva prijateljska susreta s prvakom Crne Gore Budvom, a onda 19. listopada u Kaštela dolazi najbolja ekipa s ovih prostora, sudionik lige prvaka Ach Volley iz Ljubljane.

– Velika pobjeda protiv nikad jače zagrebačke Mladosti zadnjih godina, presudila je odlična priprema i mentalni pristup mojih igrača koji su vjerovali i željeli pobjedu od samog početka – kazao je nakon susreta Ivan Rančić, trener OK Mladost Ribola Kaštela.