OD NOVE GODINE NOVE CIJENE NA DRŽAVNIM BRODSKIM LINIJAMA Pogledajte kakve se još novosti spremaju

Donosimo plovidbene redove i cjenike na državnim linijama za 2018. godinu

Nedavno je sveopću javnost, a pogotovo stanovnike otoka Brača, zaprepastilo poskupljenje karte na relaciji Supetar – Split koje je stiglo preko noći, bez ikakve obavijesti, a kreće od 1. siječnja 2018. Za poskupljenje je slučajno saznala gradnačelnica Supetra, Ivana Marković, kupivši kartu za taj datum.


Upitali smo odgovorne u Agenciji za obalni linijski pomorski promet zašto je došlo do ovog poskupljenja te kakve još novosti građani mogu očekivati.

– Od 1. siječnja 2018. godine na pojedinim državnim linijama će doći do promjena cijena putnih karata. Na nekim linijama doći će do povećanja, a na nekim do smanjenja cijena karata. Ove promjene su rezultat usklađenja cijena putnih karata s odredbom Zakona o izmjenama i dopunama zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu iz 2016. godine, koja propisuje da visina popusta za povlaštene odnosno otočne karte može iznositi najviše do 50 posto od sezonske cijene karte. – odgovorili su iz agencije na naš upit.

Otkrili su nam i još neke novosti koje planiraju.

– Upravno vijeće Agencije je na 22. sjednici održanoj 20. prosinca razmatralo mogućnost poticanja povećanja prometa putnika i određenih kategorija osobnih vozila na otoke u izvansezonskom razdoblju. Uputili smo preporuku brodarima na trajektnim linijama o smanjenju cijene karata u iznosu od 20 posto od izvansezonske cijene karata u dane vikenda, odnosno od petka do nedjelje. – kažu.

Mjera bi se primjenjivala u razdoblju od dva mjeseca i to početkom 2018. godine za kategorije osobe, djeca 3-12 godina, osobni automobili do 9 sjedala, motocikli, mopedi, motocikli s prikolicom, bicikli i slično.Po isteku navedenog probnog razdoblja, ovisno o učincima provedbe ove preporuke, razmotrit će se mogućnost daljnje primjene.

Agencija za obalni linijski pomorski promet je objavila plovidbene redove i cjenike na državnim linijama za 2018. godinu, a možete ih pogledati OVDJE.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0