Od 1. veljače WhatsApp zbog promjena više neće biti dostupan na nekim uređajima

Aplikacija WhatsApp uskoro prestaje biti dostupna na oko milijunima starijih uređaja


WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje. Kao i proteklih godina tako i početkom 2020., aplikacija se gasi na uređajima sa starijim operativnim sustavima.


Kako piše The Independent, aplikacija WhatsApp uskoro prestaje biti dostupna na milijunima starijih uređaja. Ovaj potez iz kompanije su nazvali nužnim kako bi poboljšali sigurnost korisnika.

Od 1. veljače 2020., aplikacija se gasi na uređajima koji koriste starije verzije operativnih sustava Android, Windows i iOS. WhatsApp tako više neće biti dostupan korisnicima sustava iOS 8 koji je svjetlo dana ‘ugledao’ 2014. godine ili ranijih verzija tog sustava. To znači da će iPhone 6 ili noviji uređaji i dalje moći koristiti WhatsApp, piše srednja.hr.

The Independent piše i kako WhatsApp od početka veljače više neće biti dostupan na uređajima koji koriste Android sustav stariji od verzije 2.3.3, poznatije i kao Gingerbread. Ova verzija izašla je 2010. godine, pa promjena neće imati utjecaj na Samsung, Huawei, Sony ili neki drugi uređaj koji je na tržište izašao te ili kasnijih godina.

Kada je riječ o Windows operativnom sustavu, WhatsApp više neće biti dostupan u verzijama 8.1 ili starijima.

Korisnici WhatsAppa na koje će utjecati ova promjena u teoriji mogu ažurirati svoj operativni sustav, kako bi nastavili s korištenjem aplikacije. Ipak, mnogi stariji modeli mobilnih uređaja mogli bi imati poteškoća s pokretanjem novih operativnih sustava ili im čak neće biti omogućena instalacija.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime