OČI PUNE SUZA Smijenjeni vjeroučitelj objavio video rastanka

Podsjetimo, Miletić je kao sindikalni povjerenik svoje škole na velikom protestu prosvjetnih radnika na Trgu bana Jelačića održao žestoki govor u kojem je napao vladu i premijera Andreja Plenkovića, nakon čega je uslijedila službena osuda iz Crkve


Vjeroučitelj Marin Miletić smijenjen s mjesta vjeroučitelja u Prvog sušačkog hrvatskoj gimnaziji u Rijeci. To je u kratkom razgovoru za Index izjavila ravnateljice te gimnazije Đudite Franko.


Ravnateljica Franko je rekla da Miletić nije dobio otkaz nego je po odluci Katehetskog ureda premješten u drugu srednju školu. Nije htjela otkriti koju.

Vjeroučitelj Miletić je na svom Facebooku nakon odluke objavio status i snimku u kojoj prolazi kroz gimnaziju i pokazuje što je sve s učenicima u njoj radio. Tijekom snimke vjeroučiteljeve oči stalno su pune suza, a u mnogim dijelovima i plače.

– Svaki oproštaj baš boli, a pogotovo oproštaj od 14 godina davanja svakog atoma za neke naše priče u Sušačkoj. Ali i još većeg bogatstva koje sam primio jer kakav sam ja danas prvenstveno zahvaljujem dragom Bogu i mojoj Danijeli, ali i mojoj zbornici, kolegicama, kolegama, učenicima.

Moji kolege su ti kroz koje sam rastao i koji su me čini boljim čovjekom. svakome bih zaželio raditi sa takvim ljudima, a pogotovo s takvim gimnazijalcima. Moja Crkva je i dalje uz mene i uz njenu potporu upuštam se u nove izazove. i radujem se svemu onome što me čeka. piše u Bibliji: Bog sve okreće na dobro s onima koji ga ljube. ZAto će ovo sve biti baš dobro – poručio je Miletić.

 

 

Inače, Miletić kao vjeroučitelj u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci radio više od 10 godina, te je njegov iznenadni premještaj u drugu školu znakovit potez Riječke nadbiskupije.

Podsjetimo, Miletić je kao sindikalni povjerenik svoje škole na velikom protestu prosvjetnih radnika na Trgu bana Jelačića održao žestoki govor u kojem je napao vladu i premijera Andreja Plenkovića, nakon čega je uslijedila službena osuda iz Crkve.

Osuda iz Riječke nadbiskupije

Riječka nadbiskupija je tako 26. studenog, dan nakon prosvjeda, poslala medijima priopćenje za javnost u kojem se ograđuje od javnog istupa kontroverznog vjeroučitelja Marina Miletića.

“Dana 25. studenog u organizaciji školskih sindikata na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održan je veliki prosvjedni skup učitelja i nastavnika na kojemu je, između ostalih, sudjelovao i vjeroučitelj Riječke nadbiskupije Marin Miletić koji se okupljenima obratio javnim protestnim govorom. Prema Ugovoru između Svete Stolice i RH o suradnji na području odgoja i kulture, kao i Ugovoru o katoličkom vjeronauku u javnim školama i vjerskom odgoju u javnim predškolskim ustanovama između Vlade RH i Hrvatske biskupske konferencije, vjeroučiteljska je služba u školi određena kanonskim mandatom (missio canonica) kojeg vjeroučitelj prima u ime mjesne Crkve koja mu povjerava ovu službu. Ova se služba, snagom kanonskog mandata, ne odnosi se samo na profesionalno djelovanje osobe u školi nego i na njezin cjelokupni vjernički, društveni, kulturni, medijski i svaki drugi angažman u javnom prostoru.

U slučaju javnog istupa vjeroučitelja Marina Miletića koji se okupljenima obratio iz pozicije prosvjetnog djelatnika koji prosvjeduje, točnije vjeroučitelja u srednjoj školi i sindikalnog povjerenika iste škole, ovime se Riječka nadbiskupija u potpunosti ograđuje od sadržaja njegova govora. Vjeroučitelj Miletić o svom javnom angažmanu na prosvjedu nije prethodno obavijestio nadležni Katehetski ured niti se o tome konzultirao s mjerodavnim osobama u Riječkoj nadbiskupiji iako se prosvjednicima obratio iz pozicije zaposlenog vjeroučitelja, te nije dobio suglasnost istog ureda za službu sindikalnog povjerenika u srednjoj školi u kojoj je zaposlen na osnovu kanonskog mandata”, navodi se u priopćenju, javlja Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

3 KOMENTARI

  1. a jeste jeladni vi adzeovci ..dica udbasa ..a pog ove pedofilcine sta side u svetoj stolici..uhljebi i prascine ..kad su nekom pomogli ..i onda da idemo u crkvu…nek van mater ide ..

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime