OČAJNI RADNICI IZ BRODOTROGIRA Prosvjed najavljen za subotu

"Škveranima je 'prikipilo'" - poručuju


Radnici Brodotrogira koji su okupljeni u “Stožer za obranu Brodotrogira” u subotu su najavili prosvjed na Trgu Ivana Pavla II zbog neisplate plaća.


Evo što su povodom toga napisali:

– Dragi prijatelji, brodograditelji, sugrađani i svi ostali, želimo vas obavijestiti kako su radnici Brodotrogira dovedeni pred zid! Nedostaje samo streljački vod !

Zato smo 18. siječnja 2021. godine osnovali STOŽER ZA OBRANU BRODOTROGIRA. Tada se sastalo nas nekoliko sadašnjih i bivših radnika Brodotrogira, kako bi udruženi izborili naše osnovno ljudsko pravo, pravo na život. Naime, tada je bilo već šest mjeseci da naš gazda Danko Končar ne izvršava svoje obveze prema radnicima, tj. ne isplaćuje plaće, dogovorene otpremnine te uskraćuje i druga prava radnicima već 2-3 godine.

Od tada je prošlo mjesec dana, pokušali smo dogovorom, sastancima, molbama ali naš problem se samo produbljuje, a rješenje se ne nazire. Samo se gomilaju dugovi prema nama, radnicima, a tako se gomilaju naši dugovi prema bankama…. Više ni sami ne znamo od čega živimo!Zaključili smo da se moramo na drugi način izboriti za ono što je naše. Odlučili smo se na sljedeći korak, a to je da javnosti i institucijama glasno i jasno iznesemo naše probleme, u nadi da ipak nije kasno. Izaći ćemo na Gradski trg u centru našeg grada Trogira i javno iznijeti sve što nas tišti. Naš glas se mora čuti i zato pozivamo sve kolege RADNIKE, sadašnje i bivše škverane, svih statusa i radnih mjesta iz svih firmi koje su vezane za naš ŠKVER, Brodotrogir, da nas javno podrže u nastojanju da obranimo i vratimo naša radna mjesta i osiguramo budućnost našoj djeci svojim poštenim radom.

Pozivamo sve UDRUGE, SINDIKATE, SVE političke stranke u našoj lokalnoj zajednici i šire da nam daju podršku i budu nam partneri u SPASU NAŠEG ŠKVERA I BRODOGRADNJE U CIJELOSTI!!!! Pozivamo i sve inicijative izvan i unutar brodogradnje iz cijele Hrvatske, posebno iz ostalih brodograđevnih sredina, iz Splita, Pule, Rijeke…… da nam daju podršku.Kako na prosvjedu ne smije biti više od 25 osoba molimo sve gore navedene da nam svoju pismenu podršku javno iskažu u grupi na Facebook-u „STOŽER ZA OBRANU BRODOTROGIRA“ ili nam je upute na našu e-mail adresu: szobt2021@gmail.com.

Zbog epidemioloških mjera na prosvjedu ne smije biti više od 25 prosvjednika! U slučaju da se to prekrši Stožer i odgovorne osobe mogu biti kažnjene s najmanje 10.000,00 kuna. Znači, netko kome su Danko Končar, Nenad Končar, Aleksandar Končar i Mateo Tramontana dužni najmanje 20.000,00 kuna može biti kažnjen, s bankovnog računa će mu „skinuti“ taj novac, s računa koji je već u velikom minusu ZBOG NJIH! Dok ONI mogu mirno šetati i nitko ih ne kažnjava bez obzira na njihove milijunske dugove radnicima i državi!

Prosvjed nije zadnji korak naše borbe! Jer, ako se ne ispune obećanja direktora Tramontane, da će do kraja veljače 2021.g.radnicima uplatiti sva dugovanja,
organizirat ćemo odlazak u Zagreb i u metropoli tražiti pravdu. A posljednji korak je obraćanje europskim institucijama, najprije međunarodnom sindikatu „Industial ALL Global Union“, a potom i Europskoj komisiji – poručuju.

Prosvjed će se održati u subotu u 11 sati.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime