Papa Franjo donio je odluku kojom odobrava hodočašća u Međugorje, koja će od sada pa nadalje biskupije i župe moći službeno organizirati te neće više biti samo u „privatnom“ obliku kao što je to do sada bilo, piše IKA.

Objavili su to na jutarnjoj misi 12. svibnja u župi-svetištu u Međugorju, koje je postalo odredištem milijuna hodočasnika, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto i mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator Svete Stolice s posebnom ulogom za Međugorje, javlja Vatican News.

Papa Franjo je odredio da se mogu organizirati hodočašća u Međugorje „uvijek pazeći da se izbjegava da se ta hodočašća tumači kao priznanje poznatih događaja koji još zahtijevaju ispitivanje od Crkve. Treba dakle izbjegavati da ta hodočašća ne stvaraju na bilo koji način konfuziju i dvosmislenost u doktrinarnom smislu. To se odnosi i na pastire svakog reda i stupnja koji žele poći u Međugorje i ondje slaviti ili koncelebrirati na svečan način“, objasnio je novinarima ravnatelj “ad interim” Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti odgovarajući 12. svibnja na pitanja novinara vezana uz Papinu odluku.2 KOMENTARI

  1. DRUG ,PAPA ,FRANCESCO JE POČEO OPET IĆI STOPAMA SVOGA GAZDE, ZLOČINCA WOJTILE .PAPA FRANJO JE ,DOK JE BIO U ARGENTINI VRHOVNI EGZARH IORDONANC WOJTILE, ODOBRIO DA VOJNI REŽIM VIDELE ,3O TISUĆA MLADI ARGENTINACA, ,OBILJEŽENIH KAO SIMPATIZERI KOMUNIZMA, BUDU BAČENI IZ AVIONA,ONAKO ŽIVI, U ATLANSKI OCEAN.I NIKOM NIŠTA !!MAJKE TIH MLADIĆA ,BAČENIH IZ AVIONA I DANAS SE OKUPLJA NA TRGU =MAYO= U ZNAK SJEČANJA NA SVOJE SINOVE,PA NI DO DANAS IM PAPA FRANCESCO NIJE KAZAO ISTINU .ČAK SU GA POSJETILE I U RIMU ,KADA JE POSTAO PAPA ,DA GA JAVNO PROKAŽU ZA TAJ ZLOČIN I UPITAJU GA O SVOJOJ DJECI ,GDJE SU NESTALA. A ŠTO SE TIČE MEĐUGORJA TO JE NAJVEĆA PREVARA SLJEDBENIKA ZLOČINAČKE KATOLIČKE CRKVE,REČE JEDNOM PRILIKOM ,MOSTARSKI BISKUP,POŠTOVANI PERIĆ . REĆE ,POŠTOVANI BISKUP, DA SU TO MJESTO ORGANIZIRALI POSEBNO PROBLEMATIČNI ,KLERICI,FRATRI ,PA DVOJICU PROBLEMATIČNIH ĐILKOŠA OVLASTIŠE DA JAVNO PROGLASE I POTPIŠU NADNARVNI DOŽIVLJAJ ,BAŠ U TOJ CRKVI. PREMA TOME OVA ODLUKA PAPE FRANCESCA , JE KAO I UVIJEK ,KAKO REČE KARDINAL BENETIKT XVI.-TI ,PAPA U OSTAVCIE,NAMJENEJNA ZGRTANJU OVOZEMALJSKOG BLAGA ,A ČOVJEK VJERNIK ,REČE PAPA U OSTAVCI JE UVIJEK BIO, SAMO IZVRŠITELJ TIH ZLOČINAČKIH ČINA.NARAVNO OVE BENETIKTOVE RIJEČI PRAFRAZIRAM, ALI IM JE SUŠTINA NEOSKVRNJENA.

  2. Međugorje – središte Zahumlja i Vojvodstva Svetoga Save. Prema Rodoslovlju, Ilirskom grbovniku i dubrovačkim spiskovima vlastele postojbina Nemanjića je okolina Mostara. Pradjed Nemanjin Stefan Vojislav, grčki svještenik, rođen je u Luki (dubrovački anali, Orbini, srpski ljetopisi) ili Borčanima(Raško-Duvanjsko polje -Dukljanin). Takođe, i otac i stric mu (Tihomir/Desa i Čedomir) bili su grčki svještenici (ktitori c. Sv. Stefana Drijevi, Sv. Kozme i Damjana u Blagaju, mljetske Bogorodice). Prvi franjevački manastir u zapadnoj Hercegovini sagrađen je u Lištici 1842. godine. Današnja crkva u Međugorju podignuta je 1969. godine. Ideja da se nedaleko od dvora humskog princa Radoslava (Sv. Save) pojavi “Gospa” ukazala se kardinalu Racingeru (papa Benedikt XVI) 1981., onda kada je postao prefekt Kongregacije za doktrinu vere.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime