Urnebesna Tomićeva priča o obitelji Poskok, autoritativnom ocu i četvorici sinova izgubljenih u bespućima Dalmatinske Zagore pokazala se kao iznimno duhovit scenski predložak.

Najstariji sin sit je očevog terora, prljavog rublja i pure na sto načina, te život odlučuje promijeniti tako da se oženi. Od toga trenutka u mačističkom svijetu obitelji Poskok vrijeme mjeri po novom kalendaru. Ulazak žene, a potom i više njih, u surovi muški svijet donosi drastične promjene, ali i stvara okvir za vratolomnu komediju.

Predstava je, u dramaturškoj obradi Željke Udovičić Pleština, premijerno izvedena u listopadu 2014. U obnovljenom izdanju glavne uloge, kao i na premijeri, nose Nikša Butijer kao Krešimir Poskok, Andrea Mladinić kao njegova ljubljena Lovorka, Mate Gulin je otac Jozo Poskok a ostali protagonisti su: Snježana Sinovčić ŠiškovVicko BilandžićStipe RadojaMijo JurišićLuka ČerjanDavor PavićFilip RadošArijana ČulinaIvan BaranovićNenad SrdelićMarjan Nejašmić BanićAnastasija JankovskaVanda Boban JurišićLuka ČerjanAndrijana VickovićMatko Elezović i Franjo Đaković.

Dramaturg je Jasen Boko, scenograf Matija Šantić, kostimografkinja Hana Letica, autor scenske glazbe Tomislav Babić, oblikovatelj svjetla Srđan Barbarić, a jezična savjetnica Anita Runjić Stoilova.

Popularna predstava na program je 3. prosinca s početkom u 20 sati dok izvedbe 4, 17. i 18. prosinca započinju u 19:30h.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime