Obljetnica ustrojavanja 7. gardijske brigade Puma

Premijer Andrej Plenković podsjetio je da je ova brigada prva ušla u Knin


U Varaždinu je u petak, 20. prosinca 2019. godine obilježena 27. obljetnica osnutka ratne 7. gardijske brigade Pume.
Za sve poginule pripadnike položeni su vijenci i zapaljene svijeće u kapelici sv. Juraja u vojarni 7. gardijske brigade Puma, a zajednički vijenac položili su predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, izaslanik predsjednika Sabora zastupnik Anđelko Stričak, ministri hrvatskih branitelja i gospodarstva, poduzetništva i obrta, Tomo Medved i Darko Horvat, te izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane državni tajnik Zdravko Jakop.


Tom prilikom, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković podsjetio je da je ova brigada prva ušla u Knin što je puno značilo za slobodu i povijest hrvatskog naroda, a istaknuo je i činjenicu da je u mandatu ove Vlade Hrvatska vojska prošle godine vraćena u Varaždin.

– Osjeća se bliskost s hrvatskim narodom ovdje na sjeverozapadu Hrvatske i siguran sam da će ta činjenica pridonijeti i motivirati mlade ljude da postanu novi pripadnici Hrvatske vojske – rekao je Plenković.

Svečano obilježavanje obljetnice nastavljeno je postrojavanjem pripadnika 2. mehanizirane bojne Pume, slijednice 7. gardijske brigade, na Kapucinskom trgu gdje su dodijeljene pohvale i nagrade pripadnicima bojne.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime