Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neubrojiv.
Zaključilo je to Državno odvjetništvo koje je završilo istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece, javlja N1.

– Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru – kazao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv, kaže Berović.

Otac monstrum i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Zbog zdravstvenih problema uskoro bi trebao biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Tijekom cijelog trajanja postupka branio se šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu.
Istražni zatvor istječe mu za 12 dana.

Prijeti mu 50 godina zatvora

– Ako bude podignuta optužnica, u tom slučaju državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice – objasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Visković je pojasnio i kolike su kazne za četverostruki pokušaj ubojstva.

– Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih kaznenih djela može se izreći i kazna zatvora do 50 godina – rekao je za N1 glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime