Na službenim stranicama Grada Supetra 27. travnja 2020. objavljen je Javni natječaj za prikupljanje ponuda za korištenje javnih površine Grada Supetra.

Grad Supetar je do sada pokrenuo mehanizme za uštedu na troškovnoj strani proračuna, od smanjenja plaća, zabrana novih zapošljavanja, ukidanja svih vijećničkih naknada, obustavljanjem budućih nabavka i svih projekata osim onih ugovorenih EU sredstvima i u tijeku, reduciranjem troškova Supetarskog lita, sredstava udrugama i dr. , a sve sa ciljem uštede i racionalnog poslovanja da se stvore mogućnosti pomoći našim obrtnicima i gospodarstvenicima.

“Do sada smo donijeli paket mjera za pomoć obrtnicima i poduzetnicima koji su obuhvaćeni Odlukom o mjerama donesenih 19.03.2020. od strane stožera CZRH, i to za vrijeme trajanja mjera a one se odnose na :

✔️otpis plaćanja komunalne naknade,
✔️otpis plaćanja javnih površina,
✔️otpis plaćanja zakupa gradskih prostora,
✔️otpis plaćanja spomeničke rente,
✔️prilikom novih natječaja za javne površine iznos akontacije smanjili smo na 10%,
✔️ukoliko postoji dugovanje prilikom prijave na natječaj za javne površine moguće je dogovoreno obrnia ko plaćanje i pročitala neće biti eliminiran iz natječaja,
✔️raspisali smo natječaj za novčanu pomoć za plaćanje troškova najma , financiranje prostora, knjigovodstvenog servisa i sl. koji će se isplaćivati u periodu od tri mjeseca,
✔️podijelili smo pakete pomoći kozmetičarima, frizerima i sličnim obrtnicima koji su im potrebni za početak rada (zaštitna oprema, dezinficijensi i dr.)

Svjesni smo ekonomskih posljedica koje će ovaj virus ostaviti na našu zajednicu pogotovo što smo uvelike oslonjeni na turizam. Sukladno tome, a prvenstveno radi očuvanja radnih mjesta i likvidnosti poduzetnika, Grad Supetar donosi odluku vezano za korištenje javnih površina:

Korištenje javnih površina se neće naplaćivati do 15.06.2020. bez obzira da li se iste koriste, a sve radi pokretanja gospodarske aktivnosti, dok će ugovori biti sklopljeni po ukidanju mjera koje onemogućavaju rad (prepostvaljamo sa datumom 11.05.2020.),

Iznos naknade za korištenje javne površine za preostali period korištenja za vrijeme trajanja ugovora umanjiti će se za 30 % ukupnog iznosa godišnjih i sezonskih naknada za korištenje javnih površina za sve obrtnike koji rade sezonske aktivnosti (štandovi, sklopljivi štand, pult za iznajmljivanje rent a boat…), te za ugostiteljske terase.
Odluka o daljnjim umanjenjima biti će donesena s obzirom na razvoj sezone!
Također, ugostitelji će dobiti i mogućnost korištenja dodatne javne površine i to bez naknade a koju ćemo dogovoriti nakon nastavljanja obavljanja djelatnosti.

Ovim putem napominjemo da bi se trošak Supetarskog lita uskladio sa prihodima koje ostvarimo od javnih površina , tj. sve aktivnosti, predstave i koncerte koji su se uobičajeno događale u našem Gradu moraju biti usklađene sa mjerama okupljanja koje će biti na snazi ali i prihodom koje ostvarimo na račun javnih površna. To će značiti puno manje događanja, a i ona koja budemo imali biti će usklađena sa mjerama koje budu na snazi.

Koji su sve ove godine redovito plaćali svoje obveze i punili proračun Grada Supetra koji je došao do statusa jednog od najrazvijenijih gradova u našoj zemlji do trenutka nastupanja virusa.

U skladu s trenutnom situacijom, želimo vam maksimalno pojednostavniti samu proceduru pribavljanja dokumentacije za prijavu na Javni natječaj. Stojimo vam na raspolaganju za pomoć pri pribavljanju potrebne dokumentacije, dok će određenu dokumentaciju biti će moguće i nakandno dostaviti, samo vas molimo za napomenu prilikom prijave ili za prethodno kontaktiranje.

Umanjenje i oslobođenje se ne odnosi na one djelatnosti koji su imali gospodarsku aktivnost za vrijeme trajanja mjera.

Također, pažljivo ćemo pratiti razvoj situacije te će se daljnja umanjenja vršiti sukladno razvoju turističke sezone.

Natječaj je dostupan na linku
Za sve ostale informacije obratite se u Grad Supetar!” – poručuju iz Grada Supetra.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime